Ο Ναυπάκτιος Master Chef Γιώργος Παπαγιάννης και το βιβλίο του «Παραδοσιακές Συνταγές με τις οποίες μεγάλωσα»

Άρτος και Θεάματα 03 Ιουλίου 2020

''Όνειρο ζωής'' χαρακτηρίζει ο ίδιος ο 40χρονος Αιτωλοακαρνάνας Σεφ με πορεία 17 ετών στον χώρο, Γιώργος Παπαγιάννης με καταγωγή από την Γραμμένη Οξυά Ναυπακτίας το βιβλίο με τίτλο «Παραδοσιακές Συνταγές με τις οποίες μεγάλωσα», ένα βιβλίο για το οποίο αντιλαμβάνεται κανείς πως ασχολείται με τις συνταγές παραδοσιακής κουζίνας αναφέροντας ως μέντορα αυτού την ίδια του την μάνα.

Οι βραβεύσεις που έχει εισπράξει είναι αμέτρητες με μία από αυτές να είναι από την ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις βραβεύσεις που έχουν γίνει στη Λίνδο αλλά και από το Πολιτιστικό Σύλλογο Ευηνοχωρίου «Η Αρχαία Καλυδώνα». 

Παραγγελιές και Παραλαβή του Βιβλίου ''Παραδοσιακές Συνταγές με τις οποίες μεγάλωσα''

του Γιώργου Παπαγιάννη.

Τηλέφωνο 6982991260

Ακολουθήστε τον Γιάννη Παπαγιάννη στο facebook (εδώ)

και μια συνταγή από τον Γιώργο Παπαγιάννη

ΣΝΙΤΣΕΛ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟ 
 
Παπαγιάννης
 
Υλικά
 
5 σνίτσελ
3 αυγά
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι αλεύρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι ,πιπέρι
Υλικά (πουρέ καρότου)
4 καρότα καθαρισμένα και βρασμένα
2 πατάτες μέτριες
½ φλ. τσ ελαιόλαδο
Μισό κ.γλ. κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι (το χυμό του)
Αλάτι
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
 
Παπαγιάννης
 
Εκτέλεση
 
Απλώνουμε τα σνίτσελ και τα αλατο-πιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο, στη συνέχεια σε ένα πιάτο το αλεύρι, και απλώνουμε την φρυγανιά σε ένα δίσκο.
 
Αλευρώνουμε τα σνίτσελ, τα τινάζουμε ελαφρά και τα βουτάμε στο αυγό. Τα βάζουμε ένα –ένα στη φρυγανιά και τα χτυπάμε με το χέρι να καθίσει καλά η φρυγανιά πάνω τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι τόσο ώστε να καλύπτει μέχρι τη μέση το σνίτσελ, τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού τηγανίσουμε τα πρώτα σνίτσελ χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να μην αρπάξουν τα επόμενα.
 
Εκτέλεση (πουρές καρότου)

 

Βράζουμε τα καρότα και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ.
 
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία ομοιόμορφη κρέμα. Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.

Προβλήθηκε 6091 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 8 Ιουλίου 2025

Μέρα με διλήμματα και μπλοκαρίσματα αφού η Σελήνη είναι σε τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης και αισθανόμαστε ότι οι γύρω μας δεν μπορούν να κατανοήσουν τις σκέψεις αλλά και το όραμά μας.

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025: ''Μωσαϊκό σοκολάτας με μπανάνα και βρώμη''

Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό, πανεύκολο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα αφού είναι καμωμένο με μπανάνα και βρώμη. Ένα γλυκάκι που γεννά αναμνήσεις και η νοστιμιά στο κόκκινο…

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 6 Ιουλίου 2025: ''Σκωτσέζικα μπισκότα βρώμης'' - συνταγή για Vip΄s

Ο Βασιλιάς Κάρολος όταν ήταν Πρίγκηπας μοιράστηκε μαζί μας μέσω instagram, την αγαπημένη του συνταγή με τα σκωτσέτζικα μπισκότα βρώμης, αφού η βρώμη θεωρείται δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας.

Τα ζώδια την Κυριακή 6 Ιουλίου 2025

Η Αφροδίτη στους Διδύμους, παιχνιδιάρα, ανάλαφρη και περίεργη, σήμερα κάνει εξάγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα στον Κριό, μέρα κατάλληλη για οικονομικές συμφωνίες / αγορές αλλά και ερωτικές εξελίξεις που θα δώσουν ικανοποίηση!