Η Τζένη Μιχαηλίδου σύμφωνα με πληροφορίες, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και από τα σχολικά της χρόνια οργάνωνε, σκηνοθετούσε και έπαιζε σε θεατρικές παραστάσεις.
Σπούδασε στο «Ωδείο Αθηνών» με εξαίρετους δασκάλους, όπως η Κατίνα Παξινού και ο Αλέξης Μινωτής. Όντας ακόμα φοιτήτρια επιλέχθηκε για τον χορό του αρχαίου δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» στο «Εθνικό Θέατρο», όπου και παρέμεινε για περίπου 20 χρόνια συμμετέχοντας στις περισσότερες αρχαίες κωμωδίες και τραγωδίες.
Στη συνέχεια, έφυγε από το «Εθνικό Θέατρο» και συμμετείχε σε παραστάσεις στο ελεύθερο θέατρο.
Από το 1987 ήρθε στη ζωή της και η τηλεόραση με συμμετοχές, σε τηλεοπτικές σειρές, όπως «Η αλεπού και ο μπούφος», καθώς και στις πιο σύγχρονες «Εν Ιορδάνη» και «Ο θησαυρός της Αγγελίνας».

 

Την είδηση έκανε γνωστή η Άννα Γιαγκώζη με ανάρτησή της λογαριασμό στο Facebook
 
«Αυτή είναι η Τζένη μου! Η ΤΖΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ! Έφυγε σήμερα, καρκίνος, απο τον Οκτώβρη, ουτε χρόνο ... Δεν μπόρεσα να τη χαιρετήσω και αυτό μου κοστίζει πολύ... Αλλα θέλω να το ξέρετε πως έφυγε μια απο τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της Ελλάδος!! Και ενας υπέροχος άνθρωπος που μου στάθηκε σαν μάνα οσα χρόνια ήμουνα εκεί! Καλό ταξίδι για όπου και αν πίστευες πως θα πήγαινες... Στο πουθενά, στα τάρταρα, εκεί κάπου... Θα σε αγαπώ και θα σε μνημονευω πάντα! Είναι τόσα ακομα που θα ήθελα να γράψω, αλλά τι να το κάνεις.... Γειά σου Τζενακι μου...η καρδια μου ματωσε...», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή  

Προβλήθηκε 611 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.