Αρθρογραφία


Η αλήθεια για την 24η Ιουλίου 1974

Έχει καταστεί θεσμός ο εορτασμός της επετείου της 24ης Ιουλίου 1974, ως ημέρα τερματισμού τής από 21ης Απριλίου 1967 πολιτικής ανωμαλίας. Και βέβαια η επανίδρυση της δημοκρατίας είναι ιστορικό γεγονός, άξιο εορτασμού.

Γιορτάζουν τα γενέθλια του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια και στην Αθήνα δεν βρέθηκε ακόμη χώρος για το άγαλμά του !

Πέρασαν 44 χρόνια, από τότε που ο Γ. Παππάς φιλοτέχνησε το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Πέρασαν 24 χρόνια, από τότε που το άγαλμα το απέκτησε το Υπουργείο Πολιτισμού...

Κινδυνεύοντας για τις ζωές των άλλων

Μια δουλειά που λίγοι μπορούν να την αντέξουν, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μια μάχη που δεν αποκλείεται να τους κοστίσει και την ίδια τους τη ζωή Είναι οι άνθρωποι που κάθε φορά, όπου χρειάζεται, θα κληθούν να ριχτούν στην καρδιά της πύρινης απειλής. Όταν χτυπά το κουδούνι του συναγερμού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη.

Το παρακάτω βίντεο είναι ένα βίντεο που πρέπει να δουν όλα τα παιδιά. Έχει τη μορφή κινουμένων σχεδίων και έτσι μπορεί να γίνει κατανοητό από όλες τις ηλικίες. Η Νίκη θέλει να πει σε όλα τα παιδιά το μυστικό της.

Το κώμα της Αριστεράς

Περικλής Κοροβέσης. Όσοι ισχυρίζονται πως υπάρχει στη χώρα μας λεξιπενία, υπάρχει ένα επιχείρημα που μπορεί να τους αποστομώσει. Να δουν τα κοσμητικά επίθετα που κυκλοφορούν στην πιάτσα για να χαρακτηρίσουν τον πρωθυπουργό μας.

Ευτυχώς που υπάρχει και το «χαρτζιλίκι» των 350 ή 500ευρώ, με δωδεκάωρη απασχόληση

Η ερώτηση η ίδια: «Είστε ευχαριστημένοι εδώ;». Και η απάντηση, τραγικά η ίδια: «Ευτυχώς που έχω και αυτήν τη δουλειά και βγάζω το χαρτζιλίκι μου». Τα πρόσωπα ευγενικά, άδεια από οποιαδήποτε διάθεση νεανικής δημιουργικότητας, γκρίζα.

Η Ελλάδα στο Κωσταλέξι…

Όλον αυτόν τον καιρό της κρίσης και ιδιαιτέρως τους τελευταίους μήνες η στεναχώρια και η απογοήτευση φυτεύουν καρκίνους στους ανθρώπους και ο Τσίπρας εξακολουθεί να κανιβαλίζει τα ίδια του τα λόγια, ό, τι είχε πει, ό, τι είχε υποσχεθεί.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | ANGELO DʼORSI - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ «Τρομακτικό πόλεμο κατά της Ελλάδας κήρυξε η Ευρωπαϊκή Ενωση»

Αυτό τονίζει στην «ΗτΣ» ο Angelo DʼOrsi, καθηγητής Ιστορίας της Πολιτικής Σκέψης στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο. Η συνέντευξη δόθηκε μετά τη διάλεξη που έδωσε στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ στις 21 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Ιταλικής Ιστορίας και Ιστοριογραφίας.

Η   ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ… ΣΚΥΛΩΝ

Η ιστορία έχει εκδώσει τη ετυμηγορία της. Η ετυμηγορία είναι πως οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι, με τη βοήθεια των επίσης «φίλων» μας των Γερμανών, σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και λοιπών Μικρασιατών.