«Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν εστ' επίφθονον αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται. - Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι» (Αριστοφάνους «Ίππης»)
«Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν εστ' επίφθονον αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται. - Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι» (Αριστοφάνους «Ίππης»)
Διαχειρίζομαι την σελίδα "Σχολικά Κυλικεία Ελλάδας" (πάνω από 1500 μέλη συναδέλφων) στο Facebook και είμαι Ιδρυτικό Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων, που και οι δύο συλλογικότητες, δημιουργήθηκαν, λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε ως επαγγελματίες, μέσα από τις πρόσφατες συνθήκες.
Στον κόσμο των social media, ιδιαίτερα στα κεντροαριστερά timeline, παγιώνεται η αίσθηση ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιζεί ελέω πανδημίας και εγκλεισμού του γενικού πληθυσμού.
Μια ομάδα ανθρώπων της Ηλιούπολης από όλους τους πολιτικούς χώρους, με πολλά χιλιόμετρα στο στίβο της εργασίας, ενωμένη σαν μια γροθιά, προβληματίστηκε, οραματίστηκε, σχεδίασε και είναι πλέον έτοιμη να βγει μπροστά με έναν ειλικρινή, έντιμο και ακέραιο άνθρωπο, τον κ. Θανάση Κουρέτση
Οι σύγχρονοι ανθρωποφύλακες που κρατούν τη μεζούρα της αξίας ανάλογα με την εμφάνιση, την ηλικία και τα κιλά, να έχουν το νου τους. Η ώρα της πληρωμής έφτασε και τα θύματα θα πάρουν την εκδίκησή τους.
Έχουν περάσει 69 χρόνια από την ημέρα που άνοιξα για πρώτη φορά τα μάτια μου και πήρα την πρώτη μου ανάσα.
Υπάρχουν πολιτικοί που αναδεικνύονται ανάμεσα σε ανθρώπους, και άλλοι που φυτρώνουν ανάμεσα στα λάχανα! Σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει ο πρωθυπουργός μας και το ασκέρι του, δεν χρειάζεται φιλοσοφία.
ΟΙ ειδικοί επιστήμονες εισηγούνται τα μέτρα, η κυβέρνηση αποφασίζει! Αρχηγός της αγέλης των ειδικών ο λοιμωξιολόγος (τι λέξη!), ο κ. Σωτήριος Τσιόδρας!
Όπως στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» ο κομματάρχης Γκρούεζας έβαζε τους μαθητές της Πλατανιάς να υποδεχτούν περιχαρείς τον υπουργό Μαυρογιαλούρο, ακριβώς το ίδιο έγινε και στην Ικαρία με τον πρωθυπουργό.
Ο «παλαιάς κοπής», κατά δήλωσίν του, γερο-πυρροπίπης, —"Πυρροπίπης" ο μπανιστηρτζής ξανθοκόμων νεαρών, Αριστοφάνους Ιππής. 407—, αρέσκεται εις την «πεοχειράντλησιν» ανευλαβώς και politically correct.
Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας παραβαίνει επανειλημμένα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία και παραμένει στο απυρόβλητο, τότε το πρόβλημα ξεφεύγει από τα όρια της υγειονομικής κρίσης και αγγίζει τα όρια της δημοκρατικής κρίσης.
Νέα επιστημονικά δεδομένα ανατρέπουν τη ζωή μας. Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μετά τις εννέα το βράδυ, όπως πιστεύαμε, αλλά μετά τις έξι το απόγευμα. Μόνο, όμως, τα Σαββατοκύριακα!
Η ηθική παρενόχληση είναι υπόγεια ψυχολογική βία που ασκείται συστηματικά με διάφορες μορφές από ενήλικες που χρησιμοποιούν ποικίλες μεθόδους προκειμένου να ταπεινώσουν, να απομονώσουν, και να απομακρύνουν άλλους ενήλικες από την εργασία τους ή άλλον χώρο ή συνθήκη.
Μία δήλωση του βουλευτή Βούτση τάραξε τα επιστημονικά νερά παγκοσμίως. Αναφερόμενος στον 35χρονο γιό του, τον χαρακτήρισε «ημιπιτσιρικά»! Και τρέχουν τώρα γιατροί και βιολόγοι να αναθεωρήσουν τα ηλικιακά όρια…
''Με των φτωχών τον ίδρωτα εφτιάχτηκαν οι αρχόντοι''. Λαϊκό γνωμικό Παραμονές της Επανάστασης του 1821 υπήρχαν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, ανάμεσα στους χριστιανούς ραγιάδες, οι οποίοι συγκροτούσαν το ρουμ-μιλετ (millet-i Rûm), δηλαδή την ορθόδοξη και ελληνόφωνη θρησκευτική κοινωνία.
Η καλή μας Εκκλησία αυξάνει 150% τα έξοδα κηδείας! Και πολύ καλά έκανε… Είδε το θανατικό που έπεσε με την πανδημία και είπε να το εκμεταλλευτεί.
Παράξενη η εικόνα του κ. Σωτήρη Τσιόδρα στην Βουλή των Ελλήνων, όπου, υποτίθεται, θα απαντούσε σε ερωτήματα βουλευτών.
Κατά την μακραίωνη κατάκτηση του ελληνικού χώρου από τους Οθωμανούς, σημειώθηκαν τοπικές εξεγέρσεις χριστιανικών πληθυσμών για την ανατροπή της οθωμανικής εξουσίας.
Και κάτι χρήσιμο. Να μένεις μέσα όχι στο σπίτι μα στην κοιλιά σου.
Κάπως έτσι θα λένε οι επόμενες γενιές. Θα αντιμετωπίζουν την αυτοδιοίκηση σαν μακρινό παρελθόν... κάτι που υπήρξε στην Ιστορία
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr