Η Μένη Κυριάκογλου ήταν βασικό μέλος και έπαιξε σε σημαντικές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» Θεσσαλονίκης.

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η ηθοποιός Μένη Κυριάκογλου, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Αντί για κάποιο τυπικό βιογραφικό δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα απο κείμενο της Μένης Κυριάκολγου

''Ανήκω, ήδη, σε αυτόν που λέμε «ο παλιός ο κόσμος».
Ανήκω με πολλούς άλλους στη γενιά που μεγαλώσαμε χωρίς κινητά, διαδίκτυο, παίζαμε πολλές ώρες στις γειτονιές, πέφταμε, χτυπούσαμε, πίναμε νερό κατευθείαν από τις βρύσες, δεν υπήρχαν εμφιαλωμένα, τρέχαμε πάνω κάτω όλη μέρα, διαβάζαμε και γράφαμε, ψάχνοντας σε εγκυκλοπαίδειες, πηγαίναμε σινεμά και εκστασιαζόμασταν, ταξιδεύαμε με εξωσχολικά βιβλία που μας συνεπαίρνανε, είχαμε φίλους και φίλες κολλητούς, που τους βλέπαμε κάθε μέρα και χωρίς αυτούς δεν μπορούσαμε να ζήσουμε, κάναμε φάρσες στο τηλέφωνο, ήμασταν έκπληκτοι και εύπιστοι και, κυρίως, χαρούμενοι... 
Οι φίλοι ήταν λίγοι και καλοί, δεν τους αποχωριζόμασταν εύκολα, τους υπερασπιζόμασταν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος, δεν τους προδίδαμε, διότι η προδοσία μας έπεφτε και ήταν πολύ βαρύ πράγμα!
Τους ξέραμε και μας ήξεραν πολύ καλά, μαζί σπαταλούσαμε ώρες και ώρες!''

Καλό Παράδεισο

Πηγή: cityportal.gr


Προβλήθηκε 266 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ''ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ''

Στις μέρες του πρώτου «lockdown» ενθαρρύναμε τους μαθητές να παραμείνουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία περιορισμού.

Therese Frare - Το νέο πρόσωπο του AIDS, 1990 (1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS)

Η εικόνα του David Kirby περιστοιχισμένου από μέλη της οικογένειάς του στο περιοδικό LIFE τον Νοέμβριο του 1990 είναι αυτή που ταυτίστηκε όσο καμία με την επιδημία του HIV/AIDS που μέχρι τότε είχε μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους.