Βουτυρένια, μαλακά μπισκότα γεμιστά με φρέσκα μήλα ιδανικά για σνακ στο γραφείο και για τα παιδιά στο σχολείο.

Αντώνης Σελέκος

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


20' προετοιμασία
9' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 59'

Υλικά - Κομμάτια: 13-15
  •  220 γρ. βούτυρο αγελάδας κρύο, σε κυβάκια
  •  220 γρ. ζάχαρη
  •  1 αυγό
  •  30 γρ. μέλι + 150 γρ. για το σερβίρισμα
  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη + 1 κουτ. σούπας για μετά το ψήσιμο
  •  1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •  350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα + 150 γρ. επιπλέον για μετά το ψήσιμο
  •  150 γρ. μήλα κόκκινα Στάρκιν, καθαρισμένα και χοντροτριμμένα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε μαλακά μπισκότα με μήλα, αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και τα 30 γρ. μέλι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  4. Ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
  5. Xωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 80 γρ. (βγαίνουν 13-15 κομμάτια) και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
  6. Τα πατικώνουμε ελαφρώς, έτσι ώστε να έχουν ύψος 1 εκ., και τα τακτοποιούμε σε ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  8. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (στη λειτουργία του αέρα) για περίπου 8-9 λεπτά. Δεν χρειάζονται παραπάνω ψήσιμο, γιατί αυτά τα μπισκότα γίνονται μαλακά.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο, ραντίζουμε το κάθε μπισκότο – όσο είναι ζεστό– με λίγο μέλι και κατευθείαν ρίχνουμε από πάνω λίγα χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 362 φορές