Είναι από τα πιο μελωδικά, ταξιδιάρικα, συναισθηματικά και ερωτικά τραγούδια που ακούσαμε μέχρι και σήμερα. Όταν το ακούμε στο ραδιόφωνο νιώθουμε να παγώνει ο χρόνος και να φεύγει το μυαλό μας σε όμορφες καταστάσεις.

Ο ερμηνευτής του ήταν ο ασυμβίβαστος πρίγκιπας της ελληνικής ροκ, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο οποίος φεύγοντας μας άφησε παρακαταθήκη τη φωνή του σε μια υπέροχη εκτέλεση.


Το «Να μ΄αγαπάς» του Παύλου Σιδηρόπουλου σύντομα θα κλείσει 44 χρόνια ζωής και η ιστορία που κρύβεται πίσω απ’ αυτό είναι τόσο ρομαντική όσο και το ίδιο το τραγούδι.


Η ιστορία

Ακούσαμε το τραγούδι «Να μ’ αγαπάς» για πρώτη φορά το 1979 στην ταινία «Ασιμβίβαστος», όπου ο πρωταγωνιστής της, Παύλος Σιδηρόπουλος, μας μάγεψε με τη χροιά του.

Τα χρόνια πέρασαν, το τραγούδι τραγουδήθηκε από δεκάδες άλλους τραγουδιστές, παρόλα αυτά η πρωτότυπη εκτέλεση από τον Σιδηρόπουλο ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα.

Δημιουργός του τραγουδιού είναι ο σκηνοθέτης και τραγουδοποιός Ανδρέας Θωμόπουλος ο οποίος όπως αποκάλυψε πρόσφατα, έμπνευση για το τραγούδι ήταν ο έρωτάς του για ένα κορίτσι, την Ηρώ.

Το «Να μ’ αγαπάς » γράφτηκε μερικά χρόνια πριν την κυκλοφορία του, το Πάσχα του 1976, όταν ο Ανδρέας Θωμόπουλος βρισκόταν στο σπίτι του Μανούσου Μανουσάκη στο Χιλιομόδι.«Το έγραψα, φουλ ερωτευμένος με την Ηρώ, για να την πείσω να με παντρευτεί.

Το 1976, ήμουν για Πάσχα, με μια μεγάλη παρέα, στο σπίτι του Μανούσου, στο Χιλιομόδι Κορίνθου. Η Ηρώ δεν ήταν εκεί, έκανε Πάσχα με τους δικούς της, αφού μόλις την είχα γνωρίσει.

Εγώ, απομονωμένος με μια κιθάρα, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα, ετοίμαζα το τραγούδι, για την Ηρώ...

Αργότερα, όταν το ολοκλήρωσα, την πήρα τηλέφωνο, και το έπαιξα», αναφέρει στην ιστοσελίδα ogdoo.gr .

Το τραγούδι αυτό αποτέλεσε καρπό αγάπης, το μέσο της πρότασης γάμου προς την αγαπημένη του Ηρώ, αλλά και την αρχή της κοινής τους ζωής, αφού το τραγούδι συγκίνησε την Ηρώ, δέχτηκε την πρόταση γάμου και από τότε ζουν ευτυχισμένοι μαζί.

Μερικά χρόνια μετά το χαμό του Παύλου Σιδηρόπουλου το 1990, το όνομα του τραγουδιού «Να μ’ αγαπάς» έγινε και ο τίτλος της ταινίας προς τιμήν του.

«Όχι μια ταινία με αυτόν, αλλά μια ταινία για αυτόν» όπως αναφέρει ο δημιουργός της, Ανδρέας Θωμόπουλος.

Η ταινία «Να μ’ αγαπάς» είναι η κινηματογραφική μεταφορά της σχέσης του Ανδρέα Θωμόπουλου με τον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Μια ταινία που μας κάνει θεατές στην πρώτη τους γνωριμία, στις συνεργασίες τους, στις στιγμές που έζησαν μαζί, στα όνειρά τους και στην πολύτιμη φιλιά τους.

Μια ταινία παραγωγής 2003, με την υποκειμενική ματιά του Θωμόπουλου για τον Πρίγκιπα, αφού όπως λέει σε μια σκηνή «Ήταν από τα πιο λαμπρά μυαλά που έχω γνωρίσει, από αυτά που αναφέρει ο Γκίνσμπεργκ στο Ουρλιαχτό του».

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο θεατής τρυπώνει στις σκέψεις του Α. Θωμόπουλου, τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Βούρος, και σε ρόλο αφηγητή εξιστορεί τις περιπέτειες του με τον Πρίγκιπα, κάνοντας throwback σε γεγονότα που δεν είδαν το φως τις δημοσιότητας και θέλοντας έτσι να γνωρίσουμε - μέσα από τα μάτια του - έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της ελληνικής ροκ.


Προβλήθηκε 131 φορές

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το ποίημα του ''7 νάνοι στο ss Cyrenia''. Νίκος Καββαδίας - Θάνος Μικρούτσικος.

«Πες το παραξενιά, πες το μοίρα, μου ’λαχε να ζήσω τα όσα έζησα και να τα κάμω ποίηση. Αν δεν τα ’χα ζήσει και τα έγραφα παρ’ όλα αυτά, τότε ίσως να ’μουνα μεγάλος ποιητής».

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ''ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ''

Στις μέρες του πρώτου «lockdown» ενθαρρύναμε τους μαθητές να παραμείνουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία περιορισμού.