Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 28 Ιουλίου 2025: ''Τυροκαυτερή με κεφίρ''

Άρτος και Θεάματα 25 Ιουλίου 2025

Η ιδιαιτερότητά αυτή της τυροκαυτερής είναι ότι χρησιμοποιεί κεφίρ, που προσθέτει δροσιά και κοντράρει την καυτερή αίσθηση από το μπούκοβο.

Λίνα Φουρνιστάκη
Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  400 γρ. λευκά, φρέσκα κυκλαδίτικα τυράκια, όπως γροθοτυράκι, μυζήθρα, ξινοτύρι, βολάκι, σε ίσες ποσότητες, από 50 γρ. δηλαδή, χοντροτριμμένα, εκτός από το βολάκι
  •  200 ml κεφίρ (στα σούπερ μάρκετ)
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  •  1 κουτ. γλυκού δυόσμος, ξερός
  •  2 ντομάτες ζεματισμένες για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει, αποφλοιωμένες, κομμένες στη μέση και χωρίς τα σπόρια, πολτοποιημένες στο μπλέντερ, ή 200 ml ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μπλέντερ
  •  8-10 ελιές της αρεσκείας μας
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κυκλαδίτικη τυροκαυτερή, αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βολάκι, τις ντομάτες και τις ελιές, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια, με τα χέρια μας σπάμε μέσα στο μείγμα το βολάκι σε χοντρά κομμάτια.
  3. Σε ένα πιάτο στρώνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, απλώνουμε από πάνω την τυροκαυτερή και γαρνίρουμε με τις ελιές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 356 φορές

Τα ζώδια την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025

Η Σελήνη στην Παρθένο μάς ξυπνά με διάθεση για τάξη, φροντίδα και πρακτικές λύσεις. Και καθώς «πιάνει χέρι» με τον Δία από τον Καρκίνο, η μέρα μας γεμίζει με έναν ανεπαίσθητο αλλά βαθιά ευεργετικό συντονισμό