Το ψωμοτύρι γίνεται σουφλέ; Κι όμως. Είναι τόσο απλό και γρήγορο. Βάζεις και μια σαλάτα στο πλάι και έχεις γεύμα κανονικό.

Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Φωτογραφία: Shutterstock


10' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  1 πακέτο ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λεπτές φέτες από λευκό χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα)
  •  1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  •  3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  •  800 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας, τριμμένα
  •  λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  •  πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  βούτυρο για το άλειμμα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ και κίτρινα τυριά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στη συνέχεια μοιράζουμε τα τυριά σε δύο ίσα μέρη.
  3. Έπειτα, αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο.
  4. Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
  5. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα τυριών.
  6. Καλύπτουμε με φέτες του τοστ, τις οποίες βουτυρώνουμε ελαφρώς.
  7. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι.
  8. Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
  9. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια. Το σουφλέ βγαίνει ελαφρώς ζουμερό.
  10. Συνοδεύουμε, το σουφλέ, με μια απλή ντοματοσαλάτα με βασιλικό ή δυόσμο στο πλάι.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 288 φορές