Tag: ΓΑΛΑ

Η πανακότα, αυτή η δροσερή κρέμα με βάση το γάλα, εδώ στολίζεται γευστικά και οπτικά με ζελέ βασισμένο στο περίφημο κοκτέιλ French 75, που έχει ως κύρια συστατικά τη σαμπάνια και το τζιν.

Πολλές γλυκές συνταγές της Άνδρου, όπως αυτό το εκμέκ κανταΐφι, προέρχονται από νεαρά κορίτσια που δούλεψαν σε σπίτια της Σμύρνης και της Πόλης κι επέστρεψαν στο νησί νύφες με τα προικιά τους.

Το πιο ταιριαστό ζευγάρι της άνοιξης είναι σίγουρα τα σπαράγγια με τα αυγά. Το γάλα της συνταγής θα δώσει περισσότερο σώμα στην κατά τα άλλα απλή στραπατσάδα.

Δεν υπάρχει πιο ωραίο και πιο φίνο γλυκό από μια κλασική τάρτα με φράουλες που στο εσωτερικό της κρύβει μια υπέροχη, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με φυσική βανίλια.

Κυριακάτικο φαγητό που βγάζει αρκετές μερίδες. Η σάλτσα που θα φτιάξουμε για το γιουβέτσι είναι γλυκιά και λίγο όξινη και απογειώνει τη γεύση του ψαριού.

Να που και ο ελληνικός καφές γίνεται latte! Ένα latte ανατολίτικο, με τα αρώματα που συνηθίζουν στη Μέση Ανατολή στον καφέ τους, δηλαδή κανέλα και κακουλέ!