Η γλυκιά κόκκινη ή κίτρινη κολοκύθα είναι τώρα στην εποχή της και απολαμβάνουμε την ελαφρώς γλυκιά και γήινη γεύση της σε συμμαγειρέματα με ρωμαλέα κρέατα, όπως αυτά τα μοσχαρίσια μπριζολάκια.
- 1.200 γρ. μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα, με το κόκαλο, κομμένες σε «παϊδάκια» πλάτους 3 εκ. και πάχους 1 εκ. (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας τα κόψει)
- 400 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε κυβάκια 2-3 εκ.
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια μπριζολάκια με κολοκύθα, μέλι και λεμόνι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε τα μπριζολάκια σε ένα μεγάλο ταψί, σε μία στρώση.
- Τακτοποιούμε ομοιόμορφα τα κυβάκια κολοκύθας ανάμεσα στα μπριζολάκια και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο, το λεμόνι, το μέλι, αλατοπίπερο και τη μαντζουράνα.
- Περιχύνουμε τα μοσχαρίσια μπριζολάκια.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μπριζολάκια και να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και γιαούρτι στραγγιστό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.






































