Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025: ''Μοσχαρίσια μπριζολάκια με κολοκύθα, μέλι και λεμόνι''

Άρτος και Θεάματα 23 Οκτωβρίου 2025

Η γλυκιά κόκκινη ή κίτρινη κολοκύθα είναι τώρα στην εποχή της και απολαμβάνουμε την ελαφρώς γλυκιά και γήινη γεύση της σε συμμαγειρέματα με ρωμαλέα κρέατα, όπως αυτά τα μοσχαρίσια μπριζολάκια.

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία + Food styling: Αντωνία Κατή

10' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά - Μερίδες: 4-5
  •  1.200 γρ. μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα, με το κόκαλο, κομμένες σε «παϊδάκια» πλάτους 3 εκ. και πάχους 1 εκ. (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας τα κόψει)
  •  400 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε κυβάκια 2-3 εκ.
  •  1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
  •  30 ml χυμός λεμονιού
  •  2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια μπριζολάκια με κολοκύθα, μέλι και λεμόνι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στη συνέχεια, απλώνουμε τα μπριζολάκια σε ένα μεγάλο ταψί, σε μία στρώση.
  3. Τακτοποιούμε ομοιόμορφα τα κυβάκια κολοκύθας ανάμεσα στα μπριζολάκια και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο, το λεμόνι, το μέλι, αλατοπίπερο και τη μαντζουράνα.
  5. Περιχύνουμε τα μοσχαρίσια μπριζολάκια.
  6. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μπριζολάκια και να μαλακώσει η κολοκύθα.
  7. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και γιαούρτι στραγγιστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 96 φορές

Τα ζώδια το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025

Ο Ερμής σε τρίγωνο με Κρόνο είναι μία όψη που χαρίζει σήμερα σταθερότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα σε αποφάσεις. Η μέρα ευνοεί ώριμες συζητήσεις και σχέδια με διάρκεια και ουσιαστική προοπτική.