Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025: ''Κουσκούς με λαχανικά και φέτα''

Άρτος και Θεάματα 26 Σεπτεμβρίου 2025

Στο πι και φι είναι έτοιμο το κουσκούς με λαχανικά και φέτα. Αν θέλουμε, διατηρούμε στο ψυγείο, σε βαζάκια, για να έχουμε γεύμα ανά πάσα στιγμή.

Αντώνης Ψάλτης
Φωτογραφία: Νικηφόρος Ντέμπος
Food styling: Βασιλική Βαΐδου

15' παρασκευή
15' αναμονή
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  100 γρ. κουσκούς (το δημητριακό, όχι το ζυμαρικό)
  •  100 ml νερό
  •  120 γρ. φρέσκια ντομάτα, σε μικρά καρέ
  •  80 γρ. αγγούρι, σε μικρά καρέ
  •  80 γρ. κολοκυθάκι, σε μικρά καρέ
  •  20 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε μικρά καρέ περίπου
  •  20 φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  •  80 γρ. φέτα, σε μικρά κομμάτια
  •  6-8 ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κουσκούς με λαχανικά και φέτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το νερό σε ένα μπρίκι, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κουσκούς, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
  4. Αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά, μέχρι το κουσκούς να απορροφήσει όλο το νερό και να μαλακώσει.
  5. Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και το αδειάζουμε σε μεγαλύτερο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως ή μοιράζουμε σε δύο γυάλινα βαζάκια των 350 ml και τα φυλάμε στο ψυγείο, για να έχουμε ανά πάσα στιγμή έτοιμα δύο γεύματα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 54 φορές