Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025: ''Χυλωμένη φασολάδα με σελινόριζα και θυμάρι''

Άρτος και Θεάματα 03 Οκτωβρίου 2025

Ζεστή και ωραία χυλωμένη, η φασολάδα είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό

FUNKY COOK - FOOD BLOGGER

ώρα: 1:40'

Υλικά - Μερίδες: 4-5
  • 250 γρ. φασόλια λευκά
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • 1 πράσο, σε ροδέλες
  • 1 στικ σέλερι, σε κομμάτια
  • 300 γρ. σελινόριζα, σε κύβους
  • 150 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο ή 2 κλωναράκια φρέσκο
  • 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε 1,5 λίτρο νερό με τη δάφνη για περίπου 30΄-35΄μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν. Σουρώνουμε.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το πράσο, το σέλερι και τη σελινόριζα, τα οποία σοτάρουμε για 3΄ και προσθέτουμε τα φασόλια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5΄ ακόμη.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την υπόλοιπη πάπρικα, το θυμάρι, τα ντοματάκια και τη σάλτσα ντομάτας, πιπέρι, αλάτι και ζεστό νερό ώστε να καλύψει σχεδόν τα φασόλια και μαγειρεύουμε για περίπου 40΄σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σχεδόν 15΄ προτού αποσύρουμε προσθέτουμε το σέλινο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά ώστε να χυλώσει η φασολάδα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τη φασολάδα καυτή με μπούκοβο.

Φωτογραφίες, Food styling: Εύα Μονοχάρη

https://cantina.protothema.gr

Προβλήθηκε 61 φορές