Εξωτικό, πρωτότυπο πιάτο με μαγιάτικο και αβοκάντο. Ό,τι πρέπει για να σπάσουμε τη μονοτονία της καθημερινότητας.
- 4 φιλέτα ή φέτες μαγιάτικου (ή άλλου ψαριού), 180 γρ. το καθένα
- 4 αβοκάντο, κομμένα στη μέση
- 3-4 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 150 ml σάλτσα σόγιας
- 30 ml χυμός λάιμ
- 30 ml μίριν (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί από ρύζι, με περίπου 14% περιεκτικότητα σε αλκοόλ – αν δεν βρούμε, αντικαθιστούμε με λευκό, γλυκό κρασί)
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 50 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
- Για το μαγιάτικο με αβοκάντο και σάλτσα σόγιας, ρίχνουμε, σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε μια σχάρα.
- Αλείφουμε τα αβοκάντο με τη μισή σάλτσα και τα τοποθετούμε στη σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Βάζουμε από κάτω ένα ταψί για να στάζουν τα υγρά και ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα ψήνουμε και αυτά πάνω στη σχάρα, στο γκριλ, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να μείνει ζουμερό.
- Σερβίρουμε το μαγιάτικο με την υπόλοιπη σάλτσα και πλιγούρι ή ρύζι.