Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 1 Μαΐου 2025: ''Μαγιάτικο με αβοκάντο και σάλτσα σόγιας''

Άρτος και Θεάματα 29 Απριλίου 2025

Εξωτικό, πρωτότυπο πιάτο με μαγιάτικο και αβοκάντο. Ό,τι πρέπει για να σπάσουμε τη μονοτονία της καθημερινότητας.

Χριστόφορος Πέσκιας
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  4 φιλέτα ή φέτες μαγιάτικου (ή άλλου ψαριού), 180 γρ. το καθένα
  •  4 αβοκάντο, κομμένα στη μέση
  •  3-4 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
  •  150 ml σάλτσα σόγιας
  •  30 ml χυμός λάιμ
  •  30 ml μίριν (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί από ρύζι, με περίπου 14% περιεκτικότητα σε αλκοόλ – αν δεν βρούμε, αντικαθιστούμε με λευκό, γλυκό κρασί)
  •  1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  •  50 ml χυμός πορτοκαλιού
  •  1 κουτ. γλυκού πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για το μαγιάτικο με αβοκάντο και σάλτσα σόγιας, ρίχνουμε, σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε μια σχάρα.
  3. Αλείφουμε τα αβοκάντο με τη μισή σάλτσα και τα τοποθετούμε στη σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  4. Βάζουμε από κάτω ένα ταψί για να στάζουν τα υγρά και ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα ψήνουμε και αυτά πάνω στη σχάρα, στο γκριλ, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να μείνει ζουμερό.
  6. Σερβίρουμε το μαγιάτικο με την υπόλοιπη σάλτσα και πλιγούρι ή ρύζι.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 96 φορές

Τα ζώδια την Πέμπτη 1 Μαΐου 2025

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιο του Καρκίνου γεννά την επιθυμία για συναισθηματική ζεστασιά και οικειότητα, οι δύσκολες γωνίες της όμως με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα θα εντείνει τις αυταπάτες ιδιαίτερα για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου!