Οκτώ στους δέκα θαμώνες στην μπακαλοταβέρνα Σκυλόδημος παραγγέλνουν ρεβύθια, γιατί είναι χυλωμένα, ξινούτσικα και απίθανα νόστιμα.

Μπακαλοταβέρνα Σκυλοδήμος

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος


5' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1/2 κιλό ρεβύθια (μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ)
  •  1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο
  •  200 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τα λεμονάτα ρεβύθια του Σκυλόδημου αρχικά ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια, ώστε να φύγουν οι πολλές φλούδες.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό, να τα σκεπάσει κατά 3-4 εκ.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, τουλάχιστον 45 λεπτά, ανάλογα και με την ποικιλία.
  4. Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, μαγειρεύουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε τα ρεβύθια με μισό κομμάτι λεμόνι στο πιάτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 347 φορές