Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025: ''Τηγανητό ρύζι με λαχανικά''

Άρτος και Θεάματα 11 Σεπτεμβρίου 2025

Το τηγανητό ρύζι με λαχανικά είναι μια γρήγορη και θρεπτική συνταγή που μπορεί να μεταμορφώσει απλά υλικά σε ένα χορταστικό γεύμα. Ένα εύκολο, καθημερινό και γευστικό πιάτο.

Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb

15' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 3-4
  •  2 σακουλάκια ρύζι του 10λεπτου (250 γρ.)
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  100 γρ. κόκκινο λάχανο τριμμένο
  •  λίγα φύλλα σέσκουλου ή σπανακιού ψιλοκομμένα
  •  4 κουτ. σούπας σάλτσα τεριγιάκι (έτοιμη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ - εναλλακτικά, βάζουμε 3 κουτ. σούπας σόγια σος, 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού ξίδι και λίγο σκόρδο τριμμένο)
  •  ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  •  1 αυγό βραστό
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το τηγανητό ρύζι με λαχανικά, ξεκινάμε βράζουντας το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και, όταν κάψει, σοτάρουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ρίχνουμε το κόκκινο λάχανο, τα φύλλα σέσκουλου ή σπανακιού ψιλοκομμένα και τη σάλτσα τεριγιάκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Συνοδεύουμε με αυγό βραστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 544 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025: ''Χορτόπιτα χειμωνιάτικη, νηστίσιμη, από την Καστοριά''

Είναι μια πίτα για όλες τις εποχές -με τα ανάλογα διαθέσιμα χόρτα- αλλά σ’ αυτή τη χειμωνιάτικη εκδοχή της, τη συνηθίζουν στη νηστεία των Χριστουγέννων ή αλλιώς Μικρή Σαρακοστή.