Το τηγανητό ρύζι με λαχανικά είναι μια γρήγορη και θρεπτική συνταγή που μπορεί να μεταμορφώσει απλά υλικά σε ένα χορταστικό γεύμα. Ένα εύκολο, καθημερινό και γευστικό πιάτο.
- 2 σακουλάκια ρύζι του 10λεπτου (250 γρ.)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. κόκκινο λάχανο τριμμένο
- λίγα φύλλα σέσκουλου ή σπανακιού ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας σάλτσα τεριγιάκι (έτοιμη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ - εναλλακτικά, βάζουμε 3 κουτ. σούπας σόγια σος, 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού ξίδι και λίγο σκόρδο τριμμένο)
- ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- 1 αυγό βραστό
- Για να φτιάξουμε το τηγανητό ρύζι με λαχανικά, ξεκινάμε βράζουντας το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζεσταίνουμε σε γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και, όταν κάψει, σοτάρουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το κόκκινο λάχανο, τα φύλλα σέσκουλου ή σπανακιού ψιλοκομμένα και τη σάλτσα τεριγιάκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Συνοδεύουμε με αυγό βραστό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.