Μια διαφορετική πολίτικη με καβουροσαλάτα (!) που κλέβει τις εντυπώσεις. Με τα μυρώνια, το εστραγκόν και το ντρέσινγκ τριών εσπεριδοειδών γίνεται και απίθανα μυρωδάτη.
- 1 μικρό άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
- 1/4 ραντίτσιο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1/2 μάτσο φρέσκο εστραγκόν (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα)
- 1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
- 1 μαραθόριζα, σε πολύ λεπτές φέτες (στο μαντολίνο)
- 250 γρ. καβουρόψιχα από κονσέρβα, στραγγισμένη
- 1/2 κλωνάρι σέλερι, σε ψιλά καρέ
- χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο θέλουμε)
- 1/4 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1/2 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
- 2-3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 ml χυμός λεμονιού
- 50 ml χυμός πορτοκαλιού
- 75 ml χυμός μανταρινιού
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι + 1 πορτοκάλι + 1 λάιμ
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με πιρούνι (δεν χρειάζεται να γίνουν ομοιογενές μείγμα).
- Για να ετοιμάσουμε την πολίτικη σαλάτα με έξτρα καβουροσαλάτα και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Περιχύνουμε με 100 ml από το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε από πάνω την καβουροσαλάτα και σερβίρουμε χωρίς να ανακατέψουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 239.







































