Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025: ''Λάβα σοκολάτας (Moelleux)''

Άρτος και Θεάματα 06 Δεκεμβρίου 2025

Moelleux ή λάβες σοκολάτας, ένα πλούσιο, σοκολατένιο και βουτυρένιο γλυκό με μπόλικη κουβερτούρα! Στην ουσία είναι ένα σουφλέ με ρευστή καρδιά, που θα κάνει τη δική σας καρδιά να σπαρταρά!

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  180 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  •  250 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο ακόμη για τις φόρμες
  •  4 αυγά
  •  80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τις φόρμες
  •  λίγο κακάο ή άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Διαδικασία
  1. Για τις λάβες σοκολάτας (moelleux) λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στα μικροκύματα (στα 600 W, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα).
  2. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.
  3. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  4. Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο το αλεύρι.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικές φόρμες της κρεμ καραμελέ.
  6. Μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα γλυκά για 15 λεπτά.
  8. Βγάζουμε τις φόρμες από τον φούρνο, περιμένουμε για 1 λεπτό και αναποδογυρίζουμε σε πιάτα.
  9. Πασπαλίζουμε με κακάο ή άχνη και σερβίρουμε.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 58 φορές

Τα ζώδια την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025

Η Σελήνη περνά στον Λέοντα· το πρωί είναι σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και κυριαρχούν οι φόβοι και οι εντάσεις, αλλά το βράδυ το τρίγωνο με της Σελήνης με την Αφροδίτη φέρνει ζεστασιά, δημιουργικότητα και χαρούμενες στιγμές.