Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025: ''Γλυκοπατάτες ψητές με καρότα και σπανάκι''

Άρτος και Θεάματα 03 Νοεμβρίου 2025

Πλούσιο συνοδευτικό πιάτο με γλυκοπατάτες, καρότα ψημένα και μαλακά, με σπανάκι γήινο και φρέσκο, με φουντούκια και σταφίδες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Χριστόφορος Πέσκιας
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  1 κιλό γλυκοπατάτες κουμάρα (πορτοκαλί), σε κύβους 2 εκ.
  •  400 γρ. καρότα, σε ροδέλες 2 εκ.
  •  400 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (βρίσκουμε έτοιμο, συσκευασμένο σε σακουλάκια στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)
  •  100 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα στον πολυκόφτη (αν θέλουμε)
  •  100 γρ. σταφίδες μαύρες, κορινθιακές (αν θέλουμε)
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  1. Για τις γλυκοπατάτες ψητές με καρότα και σπανάκι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C. 
  2. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με τα καρότα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, σκορπίζουμε το σπανάκι, τα φουντούκια, τις σταφίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
  4. Συνοδεύουμε τις γλυκοπατάτες με κατίκι και ψωμί σικάλεως. Αν θέλουμε σαλάτα, ταιριάζει μια ανάμεικτη με ρόκα και ντοματίνια.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 400 φορές