Πλούσιο συνοδευτικό πιάτο με γλυκοπατάτες, καρότα ψημένα και μαλακά, με σπανάκι γήινο και φρέσκο, με φουντούκια και σταφίδες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
- 1 κιλό γλυκοπατάτες κουμάρα (πορτοκαλί), σε κύβους 2 εκ.
- 400 γρ. καρότα, σε ροδέλες 2 εκ.
- 400 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (βρίσκουμε έτοιμο, συσκευασμένο σε σακουλάκια στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)
- 100 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα στον πολυκόφτη (αν θέλουμε)
- 100 γρ. σταφίδες μαύρες, κορινθιακές (αν θέλουμε)
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για τις γλυκοπατάτες ψητές με καρότα και σπανάκι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
- Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με τα καρότα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε για λίγο, σκορπίζουμε το σπανάκι, τα φουντούκια, τις σταφίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
- Συνοδεύουμε τις γλυκοπατάτες με κατίκι και ψωμί σικάλεως. Αν θέλουμε σαλάτα, ταιριάζει μια ανάμεικτη με ρόκα και ντοματίνια.






























































































