Η συνταγή της ημέρας, Τρίτη 27 Μαΐου 2025: ''Αρακάς με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια''

Άρτος και Θεάματα 26 Μαϊου 2025

Με μαραθόριζα, λίγο μπούκοβο και λίγο μέλι, το κλασικό λαδερό μεταμορφώνεται σε ένα μεσογειακό πιάτο αξιώσεων.

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

25' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  1½ μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φέτες
  •  450 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
  •  2 καρότα, χοντροτριμμένα
  •  400 γρ. μαραθόριζα, σε μέτριες φέτες
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  60 ml χυμός λεμονιού
  •  1 κουτ. σούπας μέλι
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  •  200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι ή σουσάμι
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα, τη μαραθόριζα, τον μισό δυόσμο και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε περίπου 500 ml νερό ή όσο χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λεμόνι με το μέλι και τη μουστάρδα, αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε τον αρακά και τακτοποιούμε από πάνω το μείγμα με τα ντοματίνια.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 766 φορές

Τα ζώδια την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

Η μέρα ξεκινά βαριά και στατικά, με τη Σελήνη κενής πορείας στον Αιγόκερω. Μέχρι το απόγευμα, τα πράγματα κινούνται αργά, σαν να έχει κολλήσει το ρολόι. Δεν είναι η ώρα για νέα ξεκινήματα ή φιλόδοξες κινήσεις