Υπάρχει ένα επεισόδιο στη Βίβλο που φαίνεται μάλλον σκληρό. Αφού οι Εβραίοι βγήκαν από τη γη της Αιγύπτου, έκαναν ένα ταξίδι σαράντα ετών μέσω της ερήμου αναζητώντας τη γη της υπόσχεσης.

Μετά από λίγο καιρό, οι άνθρωποι άρχισαν να μουρμουρίζουν - η έλλειψη νερού, τροφής και η στέρηση του τρόπου τους έκανε να αμφιβάλλουν ότι η δουλεία στην Αίγυπτο ήταν τόσο κακή.

Τότε ο θυμωμένος Κύριος, που δεν ήθελε να μπει στη θέση τους, έστειλε βροχή από δηλητηριώδη φίδια στη γη.

Καθώς έπεσαν, έσκυψαν τους Εβραίους που υποχώρησαν, και άνθρωποι, που χάθηκαν, προσευχήθηκαν για συγχώρεση.

Τότε ο Μωυσής, ακούγοντας την εντολή του Θεού, έφτιαξε ένα ορείχαλκο φίδι και το σήκωσε σε μια ψηλή στήλη.

Όλοι που τον κοίταξαν με αληθινή πίστη θεραπεύτηκαν, και σύντομα όλοι θεραπεύτηκαν.

Ο πίνακας του Bruni δείχνει το αποκορύφωμα αυτής της ιστορίας. Φίδια πέφτουν από τον ουρανό, φοβίζοντας τους ανθρώπους.

Το προσκυνημένο σώμα βρίσκεται ακριβώς στο προσκήνιο, τα παιδιά ζητούν σωτηρία από τους γονείς τους, η νεαρή γυναίκα αγκαλιάζει τον άντρα της, ελπίζοντας ότι θα είναι σε θέση να την προστατεύσει.

Ένα κορίτσι προσκολλάται σε μια θέση με ένα φίδι, πιέζει ένα παιδί στη στήλη, ελπίζοντας έτσι να τον ανακουφίσει από την ασθένεια.

Η σύγχυση, η απόγνωση, ο φόβος κυριαρχούν στον καμβά και μέσα από το φοβισμένο πλήθος έρχεται ο προφήτης του Θεού, ο Μωυσής, σηκώνοντας τα χέρια του.

Δίπλα του, με ιερατικές ρόμπες, βρίσκεται η Ελαάζαρ.

Οι άνθρωποι καλύπτουν το κεφάλι τους με μανδύες, προσπαθώντας να βοηθήσουν να τσιμπήσουν. Οι προφήτες τους περπατούν με μια υπενθύμιση ότι οι ίδιοι έχουν επιλέξει το πεπρωμένο τους και το αξίζουν πλήρως.

Ωστόσο, για τον θεατή, παραμένουν μάλλον λάθος.

Τα παιδιά δεν τιμωρούνται με τη θανάτωσή τους, και η Παλαιά Διαθήκη στη σύγχρονη εποχή φαίνεται να είναι υπερβολικά σκληρή, λίγο ανατριχιαστική.

Κλάμα κάτω από προεξοχή χαμηλά, μαύρα και γκρίζα σύννεφα που μεταφέρουν μια ελικοειδή καταιγίδα.

Ο τρομερός Θεός τιμωρεί εκείνους που τολμούν να τον αμφιβάλλουν, και τα φίδια πέφτουν από τον ουρανό, γυρίζουν, χτυπούν το έδαφος και φέρνουν τιμωρία και θάνατο σε εκείνους που δεν πίστευαν ότι μια καλύτερη ζωή βρίσκεται πίσω από την έρημο.

πηγή

Προβλήθηκε 112 φορές

Νέα γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η Φαίδρα Βόκαλη

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ενημερώνει πως μετά από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, την οποία απεδέχθη, νέα γενική διευθύντρια της ΕΑΚ αναλαμβάνει η παραγωγός και σκηνοθέτις, Φαίδρα Βόκαλη.

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Κρατώντας ένα μεγάλο πανό στα χέρια τους, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, έξω από το κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα γεγονότα που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου.