Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1988 με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σκοπός της είναι να υπενθυμίσει στον κόσμο τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην ανθρώπινη υγεία, και να παροτρύνει τους καπνιστές να το κόψουν.
Ως Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1988 με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σκοπός της είναι να υπενθυμίσει στον κόσμο τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην ανθρώπινη υγεία, και να παροτρύνει τους καπνιστές να το κόψουν.
Ο ύπνος φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sexual Medicine. Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, με επικεφαλής τον Δρ Ντέηβιντ Κάλμπαχ, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 171 γυναίκες για δύο εβδομάδες και διαπίστωσαν ότι, εκείνες που κοιμόντουσαν επαρκώς και καλά το ένα βράδυ, είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη ημέρα.
Του Τ. Αλεξανδρόπουλου Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την «μεγαλοπρεπή» επίδειξη μικροπρέπειας και μικροψυχίας της δημοτικής αρχής Καισαριανής προς την Περιφέρεια Αττικής γενικότερα και τον εκπρόσωπό της στις εκδηλώσεις της μνήμης των «200» κ.
Μετά από δημοσιεύματα στο εξωτερικό περί κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», και σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον ελληνικό αστικό τύπο, ήρθαν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών του αστικού μνημονιακού μπλοκ, να αναδείξουν τις ενδόμυχες ελπίδες τόσο των ίδιων όσο και των «εταίρων» για μια τέτοια εξέλιξη. .
Οι ιστορίες επτά ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους και ταξίδεψαν χιλιόμετρα προτού βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας αντικατοπτρίζουν μια παγκόσμια πραγματικότητα. Θα τις ακούσουμε από τα χείλη τους στην περφόρμανς «Είμαστε οι Πέρσες» της Γιολάντας Μαρκοπούλου στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Συνελήφθη, χθες (28-5-2015) το απόγευμα, στο Ν. Κόσμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Η Τραγωδία του Χέιζελ ήταν μια από τις χειρότερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες. Συνέβη στις 29 Μαΐου του 1985 στο στάδιο Χέιζελ στις Βρυξέλλες, όπου η Λίβερπουλ και η Γιουβέντους θα αγωνίζονταν σε έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες τελικούς για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.
O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό έργο, διοργανώνει την 49η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς». Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο (Σοφ.
Η κλήρωση της Β΄ Εθνικής Γυναικών Ανακοινώθηκαν από την ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος), οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στην προκριματική φάση της Β΄ Εθνικής των Γυναικών (26-28/06), αλλά κι οι τόποι διεξαγωγής των αγώνων.
Δεκάδες κίνδυνοι «καραδοκούν» να πλήξουν τις γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες , όταν αυτές αφεθούν χωρίς προφυλάξεις σε εφήμερα ερωτικά παιχνίδια στην άμμο και την θάλασσα! Αυτό πιστοποιούν επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε πάντοτε κατακόρυφη αύξηση μολύνσεων στις γυναίκεςπου αφέθηκαν στην ανεμελιά των διακοπών χωρίς προφυλάξεις. «Λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορούμε να χαρούμε τον έρωτα και τις διακοπές μας χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις» τονίζει ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ.
Εξελίξεις θα πρέπει να αναμένουμε σχετικά με το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που βρίσκεται στα όρια των δήμων Ηλιούπολης και Ελληνικού-Αργ/λης. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ ζητά από τη νέα διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, να λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις των κατοίκων της Ηλ/λης και της Αργ/λης.
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από τη σύλληψη, την 4-5-2015 στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τ.Α.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΡΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ 1821 ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Πόσοι νεοέλληνες σήμερα, γνωρίζουν για τον Καραβόγιαννο, το πρώτο πυρπολητή του 1821;.
Άνεργος είναι ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα και στην Ισπανία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία ο οποίος παρουσίασε στο Βερολίνο την Έκθεση για τις Δεξιότητες και την Απασχολησιμότητα των Νέων για το 2015. Αντιθέτως, σημείωσε, η Γερμανία με 8%, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, και ιδίως των γονέων, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται "Game of 72" («Παιχνίδι των 72 ωρών»). Το εν λόγω «παιχνίδι» φέρεται να λαμβάνει χώρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ εφήβων, οι οποίοι προκαλούν ο ένας τον άλλον, να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία για 72 ώρες.
Τι πρέπει να γνωρίζετε ; Η πιο συχνή ουρολοίμωξη στους ενήλικες είναι η κυστίτιδα. Η κυστίτιδα είναι η μικροβιακή λοίμωξη της ουροδόχου κύστεως και είναι η πιο συχνή οξεία ουρολοίμωξη.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή των πολιτών αναφορικά με κλήσεις προς αριθμούς υψηλής χρέωσης, τις οποίες καλούνται να πραγματοποιήσουν προκειμένου να διεκδικήσουν βραβεία και δώρα διαγωνισμών. Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν αρκετές καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις, με απόκρυψη των στοιχείων του καλούντος, κατά τις οποίες τους ανακοινώθηκε ότι έχουν κερδίσει πολυήμερες δωρεάν διακοπές, αλλά προκειμένου να διεκδικήσουν το δώρο τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη διοργανώτρια του διαγωνισμού εταιρεία μέσω αριθμών υψηλής χρέωσης (αριθμοί 901ΧΧΧΧΧΧΧ).
Σε περίπτωση ατυχήματος σε παιδική χαρά, η οποία δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη στο κοινό, ο οικείος δήμος ουδόλως αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η παιδική χαρά δεν διαθέτει πιστοποίηση και η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων ή των συνοδών των ανηλίκων υπενθυμίζει με εγκύκλιό του (εγκ.5/17602/22.
Χιλιάδες απόρους και μεγάλες ανάγκες για βασικά αγαθά έχουν αφήσει πίσω τους τα Μνημόνια, όπως προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που έχουν γίνει σε διάστημα ενός μήνα, από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαΐου, για την πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα που προβλέπει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2026 - IlioupoliGiaOlous.gr































