Tag: Β

Πρέπει να έχετε μεγάλο θράσος  κύριε  Χαρδαλιά Βύρωνας 8 Νοεμβρίου 2014  Ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς  με ανάρτησή του στο Facebook,  που δημοσιεύτηκε και σε τοπικά site κατηγορεί την νέα δημοτική αρχή για την μη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

  Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς που με την ψήφο τους στις εκλογές της 5-11-2014 προχώρησαν στη μεγάλη ανατροπή, φέρνοντας τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ στην πρώτη θέση (25,5%) και εκλέγοντας παντού, σε όλη την επικράτεια, αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου από τα ψηφοδέλτιά της.   Στις εκλογές αυτές, που άλλαξαν ριζικά το χάρτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχουμε ταυτόχρονα και αύξηση του ποσοστού και των άλλων δυνάμεων της συνδικαλιστικής αριστεράς, ενώ σημαντική είναι η μείωση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚ/ΠΕΚ και ΔΑΚΕ), που μέχρι πρότινος με την κυριαρχία τους στα υπηρεσιακά συμβούλια είχαν μετατρέψει την εκπροσώπησή τους στο θεσμό σε ρουσφετολογικό, παραγοντίστικο μηχανισμό και εξάρτημα της διοίκησης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΚΟΥΚΛΑΣ και ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ στο CINEPOLISκάθε Κυριακή για όλο το Νοέμβρη με διαφορετική παράσταση   Στα πλαίσια του Φεστιβαλ, αυτή την Κυριακή θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το παραμύθι του Εμμ.Ροίδη " Η Μηλιά " από την κουκλοθεατρική ομάδα Παραμυθοχώρα Κιβωτός Μύθων.

Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Ηλιούπολης   Από την Πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ηλιούπολης κ. Μαρκουλάκη λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την ανανέωση Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο: Υφιστάμενη γραμμή μεταφοράς 150kV ΚΥΤ Αργυρούπολης - ΚΥΤ Παλλήνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ   10-14/11, ώρα 12:00 ? 15:00   Υποδεχόμαστε τον Νοέμβριο, τον προάγγελο της χειμερινής περιόδου,  με την πραγματοποίηση  ενός .

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, εγκαινιάζει στον καινούργιο της χώρο, (στην οδό Νικομάχου 18, Κάτω Ηλιούπολη), έναν κύκλο συναντήσεων με καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς, μερικούς από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Η Ελένη Πριοβόλου, η Πέρσα Κουμούτση, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Μάρω Δούκα, ο Δημήτρης Στεφανάκης, ο Πέτρος Μάρκαρης, ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, η Νίκη Αναστασέα και η Σώτη Τριανταφύλλου, θα βρίσκονται κοντά μας για να συζητήσουμε τα καινούργια τους βιβλία αλλά και το σύνολο του έργου τους, τα βιώματα και τις εμπειρίες από τη συγγραφική τους πορεία καθώς και τους προβληματισμούς τους για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα και σκιαγραφούνται στα βιβλία τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος των προηγούμενων δηλώσεων του, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ANT1.   «Αν συνεχιστούν οι καταλήψεις θα γίνουν αναπληρώσεις τα Σάββατα, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών και αντί της πενθήμερης εκδρομής» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Το καθεστώς ασυλίας που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις των Μνημονίων, και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Σαμαρά, σε δημόσιους λειτουργούς, καθεστώς που στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε χαρακτηρίσει "τείχος προστασίας", περιγράφει αναλυτικά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης προς απάντηση σε ερώτηση του Π.

  Στις αρχές του προηγούμενου μήνα συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από τον θάνατο ενός μεγάλου Ελληνα λόγιου, μελετητή των ανατολικών γλωσσών, μαθηματικού, δοκιμιογράφου και ποιητή, του Κωνσταντίνου (Κωστή) Κτιστόπουλου (1891 - 1977). .