• venchi
  • vlachos_apofraxeis
  • pasalimani
  • pmtp
  • ispecs
  • raxati
  • chrysallida_new
  • syntrivani
  • kargas
  • paulou_dontia
  • lampros_odontiatros
  • little_bees
  • 3pigs
  • chrisalida
  • anagnostou
  • goudis
  • dimi_fashion
  • moutrakia.kids.tv
  • stamatiou_apofraxeis
  • skoumis_metaforiki
  • jason cafe
  • artina bakery
  • enso_tatoo
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • Iraklis_Tsims
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • kids_party
  • booze
  • psinokaimetho
  • petshopcorner

Tag: Β

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με γνωμοδότηση του βάζει τέλος στις αυθαιρεσίες των δημόσιων υπηρεσιών που παρέβλεπαν ότι ο νόμος 4039/2012 ορίζει πως δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κατοικίδιων, που μπορούμε, να έχουμε σε διαμερίσματα και τις πολυκατοικίες. Περιορισμός τίθεται μόνο αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας στην οποία μένουμε, απαγορεύει την φιλοξενία ζώων.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αθλήματα του στίβου έχουν τα παιδιά της πόλης μας, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.   Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, στις 5:30 το απόγευμα, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι Δημαρχείου), παιδιά από 6 έως 16 ετών έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο άλμα εις ύψος.

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των ζώων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου ? μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το 1931 σ? ένα συνέδριο περιβαλλοντολόγων για την ανάγκη προστασίας όλων των ειδών - δίνεται μία σημαντική αφορμή για να αναλογισθούμε όλοι, την ευθύνη μας ως πολίτες αλλά και ως Δημοτική Αρχή, διαμορφώνοντας συμπεριφορά και πολιτικές σε σχέση με το ζήτημα της προστασίας και της διαχείρισης της αστικής πανίδας, τόσο των αδέσποτων, όσο και των οικόσιτων ζώων.Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι το θέμα αυτό έχει πολλαπλές διαστάσεις - (πολιτισμικές, κοινωνικές, οικονομικές) - και προσεγγίζοντάς το από κάθε πλευρά θεωρώ ότι:1.

Σε παγκόσμια επιδημία εξελίσσονται τα ψυχικά νοσήματα καθώς το 10% του ενήλικου πληθυσμού παρουσιάζει κάποιου είδους ψυχική διαταραχή στην διάρκεια της ζωής του. Περισσότεροι από 450 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ψυχικές διαταραχές ενώ, κάθε χρόνο, σχεδόν 165 εκατομμύρια Ευρωπαίοι (38,2%) εμφανίζουν κάποιο είδος ψυχικής διαταραχής.

  Το 4ο Django festival της Αθήνας έρχεται, για ακόμη μια φορά στο φιλόξενο πάρκο Αγ.Τριάδας ?Λαμπηδόνα?, στο Βύρωνα το Σάββατο και την Κυριακή 12 & 13 Οκτωβρίου 2013! Η διήμερη γιορτή του manouche και swing/jazz ήχου επιστρέφει με συναυλίες και πολλά παράλληλα δρώμενα για όλους! Συμμετέχουν τα σχήματα (με αλφαβητική σειρά):DIMINUITA GADJO DILO GROOVIN' HIGH (Πάτρα) GHOST NOTES (Βόλος) JE SWING JITTERBUGS (Θεσσαλονίκη) SWINGAZOO SWING APRES MIDI Μετά την τεράστια επιτυχία της περασμένης χρονιάς, το Djangofest επιστρέφει στον ίδιο χώρο δωρεάν! Σε ένα μοναδικό ανοιχτό χώρο στη Λαμπηδόνα που κατάφερε να δείξει το πραγματικό πρόσωπο του φεστιβάλ.

Την Κυριακή  το νέο ραντεβού του «Χωριού Παραγωγών» με τους καταναλωτές Ραντεβού στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου στο Βύρωνα  δίνουν την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, παραγωγοί και καταναλωτές, για τη 13η συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών».   Στη συνάντηση της Κυριακής, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν 170 ελληνικά προϊόντα, εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, σε ανταγωνιστικές τιμές, απευθείας από 25 παραγωγούς-συνεταιρισμούς από όλη τη χώρα, χωρίς μεσάζοντες.

Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna) (14 Μαΐου 1928 στο Ροσάριο, Αργεντινή; ? 9 Οκτωβρίου 1967 στη Λα Ιγκέρα (La Higuera), Βολιβία), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, ήταν Αργεντινός γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Ανακρίβειες και ανάρμοστοι χαρακτηρισμοί στη θέση επιχειρημάτων Δυστυχώς ο κ. Αναγνώστου, στην προσπάθειά του να κατοχυρώσει την αρχηγική του θέση στην υπό διάλυση παράταξή του, και ελλείψει πραγματικών επιχειρημάτων, καταφεύγει σε ένα παραλήρημα ανακριβειών και ψευδολογιών εναντίον της Δημοτικής Αρχής, το οποίο ωστόσο δεν πείθει κανέναν συμπολίτη μας.

Εκδήλωση της Φυλής των Φίλων για τις Εξαρτήσεις«Οικονομική κρίση, ναρκωτικά και κοινωνική συνοχή»Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, 7:30 μμ-9:30 μμΣύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136.   Η Φυλή των Φίλων ανοιχτή πάντα στα μηνύματα των καιρών, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ευαίσθητο, σύνθετο και πολυπαραγοντικό ζήτημα των εξαρτήσεων.

  11/12/13 Οκτωβρίου 2013 - Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού Ενώ γύρω μας γκρεμίζονται τα θεμέλια του παρελθόντος, εμείς ποτίζουμε τα λουλούδια που φυτρώνουν στα συντρίμμια. Στην Ελλάδα της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης όπου έχουν εκμηδενιστεί οι κοινωνικές δομές και απειλούνται τα συλλογικά αγαθά, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν την πραγματικότητα για πολλούς από εμάς.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευαισθητοποιημένο σε θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθιέρωσε την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Σε αυτό το πλαίσιο, η 4η Διεύθυνση Αθήνας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Αγ.

Με το μήνυμα «Δώσε ζωή? είναι στο αίμα σου» και στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της πόλης μας, ο Δήμος Βύρωνα και η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης (Καλλιπόλεως 59).   Για τη στήριξη της προσπάθειας αυτής, ο Δήμος Βύρωνα απευθύνεται σε όλους τους δημότες, ζητώντας να δείξουν την ευαισθησία τους σε ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Μήνυμα Προέδρου Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.   Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων 4 Οκτωβρίου εμείς οι κτηνίατροι οφείλουμε να την τιμούμε με λογική και συναίσθημα.

Με αφορμή ανυπόστατο και αναληθές κείμενο που κυκλοφόρησε στον ιστότοπο vyronas.gr θα τεκμηριώσουμε την αληθινή ιστορία του θεάτρου και του Φεστιβάλ, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον οραματιστή, πρωτεργάτη και δημιουργό του Θεάτρου Βράχων Υμηττού-Βύρωνα και του πρώτου Φεστιβάλ ήδη το καλοκαίρι του 1986, στο χώρο των νταμαριών, του αείμνηστου Ανδρέα Λεντάκη.

Ο μαζικός αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, στο ΙΚΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και στα υπουργεία, έδωσε ελπίδα και σηματοδότησε το δρόμο που πρέπει να επιλέξουν οι εργαζόμενοι και ο λαός μας για να απαλλαγούν από την μνημονιακή καταστροφή, έφερε ξανά στο προσκήνιο την αξία της συλλογικής και συντονισμένης δράσης. Με την μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις και την απεργία, τις πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις, την πρωτόγνωρη και ελπιδοφόρα διαδικασία να απευθυνθούν στη κοινωνία και να συμπορευτούν στις γειτονιές, με συνδικάτα, μαζικούς φορείς, με γονείς, έσπειραν τον σπόρο της ενεργοποίησης πλατιών λαϊκών δυνάμεων, όχι μόνο για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, αλλά για την συνολική ανατροπή των ανθρωποκτόνων και αντιλαϊκών πολιτικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει με φρίκη και αποτροπιασμό το νέο απειλητικό και υβριστικό παραλήρημα των υποδίκων νεοναζιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά των εκπροσώπων του Τύπου ?και ειδικότερα των τηλεοπτικών συνεργείων?, κατά την έξοδό τους από το κτίριο της Σχολής Ευελπίδων.Οι λεονταρισμοί με φράσεις όπως «θα σταματήσουμε μόνο με σφαίρες», αποκαλύπτουν τις εγκληματικές προθέσεις τους, αλλά δεν πτοούν κανένα εργαζόμενο στον Τύπο.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ !   28/9/2013   Μετά τις υπουργικές αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στις 9 και 16 Σεπτέμβρη που αφορούν τα ολοήμερα τμήματα, δημιουργία τμημάτων με 28 μαθητές στην πρωτοβάθμια και άλλες υποστηρικτικές δομές του σχολείου, τμήματα ένταξης κλπ, το Υπουργείο Παιδείας τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο: ? Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.