Έρχεται νέο μνημόνιο; Αντέχει η κοινωνία άλλα μέτραΟύτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Η ελληνική κοινωνία πιέζεται πάρα πολύ.
Έρχεται νέο μνημόνιο; Αντέχει η κοινωνία άλλα μέτραΟύτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Η ελληνική κοινωνία πιέζεται πάρα πολύ.
«Χαιρετίζουμε την έναρξη λειτουργίας σήμερα του νέου τμήματος της Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το Ελληνικό και των νέων σταθμών που θα εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Η λειτουργία των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ αποτελεί γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την Ηλιούπολη αφού θα συμβάλλει αποφασιστικά στην καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων, στη μείωση των εκπομπών ρύπων και συνολικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Από τη Δευτέρα 29/7/2013 θα λειτουργούν κατά τις πρωινές ώρες μόνο οι Γραμμές 1 και 2 κατά τη θερινή περίοδο.Οι διαδρομές στις Γραμμές αυτές παραμένουν ως έχουν, με προσθήκη στη Γραμμή 2, μετά την επιστροφή του λεωφορείου στην Αγία Μαύρα, της νέας διαδρομής Αγία Μαύρα ? Σοφ.
Η ΕΡΤ έκλεισε με το βασικό επιχείρημα ότι «δε μπορούσε ο λαός να πληρώνει μια επιχείρηση, έστω και δημόσια, που είχε γεμίσει από ρουσφέτια». Σωστόν και ηθικόν.
Απλά επειδή πολλοί έλεγαν και πανηγύριζαν για το Μετρό στην Αγία Μαρίνα, με την ευκαιρία των 4 νέων σταθμών Ηλιούπολη, Αλίμος Αργυρούπολη, Ελληνικό, απλά αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του Αττικού Μετρό σχετικά με την γραμμή αυτή .
Ο Νίκος Μαμαγκάκης απεβίωσε από καρκίνο σήμερα 24 Ιουλίου 2013. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο στις 3 Μαρτίου 1929 Ξεκίνησε τις σπουδές του από το Ωδείο Αθηνών και εν συνεχεία από το 1957 μαθήτευσε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή του Μονάχου δίπλα στους Καρλ Ορφ και Γκέντσμερ.
Είναι τραγικό για την πόλη μας να μαθαίνεις σήμερα ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου έλαβε εντολή μόλις εχθές να κάνει τεχνική μελέτη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σταθμό του Μετρό στον Άλιμο ενώ ο σταθμός ανοίγει το Σάββατο. Το ίδιο και για τους άλλους σταθμούς αδράνεια, αδιαφορία και τρέξτε τώρα να προλάβουμε και να μοιράσουμε χαρτιά στους "ιθαγενείς κατοίκους" εκ μέρους του δήμου για όλα όσα προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή.
Ο δεύτερος κύκλος αναλύσεων σε φρούτα και λαχανικά που πραγματοποίησε η Greenpeace, επιβεβαιώνει πως δεκάδες φυτοφάρμακα καταλήγουν στο πιάτο μας και η διατροφή μας κινδυνεύει, με παράπλευρη απώλεια?τις μέλισσες. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 έγιναν αναλύσεις σε 34 δείγματα 11 λαχανικών και φρούτων ευρείας κατανάλωσης, τα οποία πωλούνται στην ελληνική αγορά.
Ο όρος ?έξυπνες πόλεις? (smart cities) συναντάται ολοένα και περισσότερο σε επιστημονικά άρθρα ενώ πληθαίνουν τα συνέδρια που ασχολούνται αποκλειστικά με το πως και το γιατί μία πόλη μπορεί να μετατραπεί σε ?έξυπνη?. Πότε όμως μία πόλη μπορεί να θεωρηθεί ?έξυπνη?.
Η αποκάλυψη του μνημείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας στην ομώνυμη πλατεία, της περιοχής Αγίας Μαρίνας, έγινε χθες, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας. Τελέσθηκε Αγιασμός και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, μαζί με τον Δήμαρχο Ηλιουπόλεως Βασίλη Βαλασόπουλο, αποκάλυψαν το μνημείο, ενώ ο Επίσκοπος Φαναρίου, τοποθέτησε εντός αυτού το εικόνισμα της Αγίας Μαρίνας.
Ένας καφές σε περιμένει!Το κίνημα του καφέ που περιμένει ξεκινάει από την Αθήνα με τέσσερα μαγαζιά. Τέσσερις χώροι που οι ιδιοκτήτες τους δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να ενταχθούν στο δίκτυο, να γίνουν ?στην πραγματικότητα- αναπόσπαστο κομμάτι σε αυτή την αλυσίδα αλληλεγγύης.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δίνει στη δημοσιότητα τη Δήλωση Συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014. Τα σωματεία που δικαιούνται συμμετοχής στην κατηγορία θα πρέπει έως την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 να καταθέσουν στην Ε.
Από Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης Ο λαός μας και η αυτοδιοίκηση δέχονται αυτές τις μέρες τη νέα ολομέτωπη ληστρική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος τους. Μια επίθεση που για τους δήμους περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και τη διάλυση των υπηρεσιών τους.
Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό την καταπολέμηση της σπατάλης περισσευούμενου φαγητού στην Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας «γεφυρών», και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των χορηγών φαγητού και αυτών που το έχουν ανάγκη. Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ δρα ως κόμβος επικοινωνίας διοχετεύοντας πληροφορίες για τρέχουσες ανάγκες κοινωφελών ιδρυμάτων, κοινωνικών υπηρεσιών και ιδιωτών προς χορηγούς, αλλά και προσφορές προς τους πιο κατάλληλους αποδέκτες.
Επιστολή του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης για τους σταθμούς του μετρό. Στην επιστολή του ο Χρήστος Κορτζίδης αναφέρει χαρακτηριστικά : «Οι νέοι σταθμοί του μετρό προς Ελληνικό θα λειτουργήσουν σε λίγες μέρες, μετά από καθυστερήσεις τριών χρόνων.
Παραίτηση Δημάρχου και σχεδόν σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα για την εφεδρεία Σχεδόν Ομόφωνα Δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε η πρόταση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Κάτσενου.
Ανακοίνωση Σήμερα, Τετάρτη 10-7-13 στις 19:40 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Συνεργείο" δέχτηκε άνανδρη επίθεση από 100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής με την παρουσία αστυνομικής δύναμης. Την ώρα εκείνη στο Συνεργείο λειτουργούσε μάθημα Αγγλικών στο οποίο συμμετείχαν κυρίως ανήλικοι μαθητές.
Ανοιχτό Θέατρο «Αντώνης Καλογιάννης»Ώρα έναρξης: 20:30 - Είσοδος ελεύθερηΠαρασκευή 12 Ιουλίου Θεατρική παράσταση «Σύντροφε μεγαλειότατε» του Αλέκου Σακελάριου, από το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, με τους Γιάννη Μποσταντζόγλου - Ελένη Φιλίνη - Πέτρο Ξεκούκη - Γιώργο Ματαράγκα - Δήμητρα Παπαδήμα - Περικλή Κασσανδρινό - Πέτρο Πέτρου - Γιάννη Ζαφείρης. Η διασκευή του έργου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο του Αλέκου Σακελλάριου.
Νίκος Αθανασόπουλος εθελοντής και κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων που κολύμπησε απο την Χρυσή έως την Ιεράπετρα μεταφέροντας μήνυμα για "Το Χαμόγελο του Παιδιού"! Μετά από 5 ½ ώρες κολύμβησης, με τον άνεμο κόντρα και με ισχυρά ρεύματα, έφτασε στην Ιεράπετρα κάνοντάς μας όλους υπερήφανους! Κολύμπησε 9 ναυτικά μίλια έχοντας δίπλα του ένα ιστιοπλοϊκό του Ομίλου Ιεράπετρας με Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού. «Η σκέψη και η αφοσίωση στον στόχο ήταν η δύναμή μου! Όταν σκέφτεσαι τι έχει περάσει ένα κακοποιημένο παιδί, εκμηδενίζονται όλες οι αποστάσεις»! είπε ο Νίκος μετά την προσπάθεια του αυτή.
Βρέθηκε εκπληκτικό φιλμ ντοκουμέντο μετά από 86 χρόνια! Το φιλμ τράβηξε ο George Magarian, κατά την διάρκεια των γεγονότων της Σμύρνης.Ο George Magarian, γεννημένος το 1895 σπούδασε στο ?Αμερικανικό Κολλέγιο? στο Ικόνιο (Konya) της Τουρκίας.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2026 - IlioupoliGiaOlous.gr
































