Tag: Ρίο

 Συλλαλητήριο πραγματοποιεί έξω από τον Άρειο Πάγο, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχει προκηρύξει για σήμερα ενώ όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του δημοσίου για τις απολυμένες καθαρίστριες   Ο Άρειος Πάγος ανέβαλε την εκδίκαση για τον Φεβρουάριο για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που σχετίζεται με το εαν επιστρέψουν στην εργασία τους.   Από το βράδυ της Δευτέρας οι καθαρίστριες παραμένουν στην είσοδο του κτιρίου, ενώ προηγήθηκε ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καισαριανής, στα πλαίσια των δράσεών του, πρόκειται να διοργανώσει διήμερο Ανταλλακτικό Παζάρι στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2014.

Με μια πρωτοφανή δικαστική απόφαση το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, παράνομη και καταχρηστική, απαγορεύοντας την επαναπροκήρυξή της στο μέλλον με τα ίδια αιτήματα και με οποιαδήποτε μορφή!   Η δικαιοσύνη γίνεται λοιπόν εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για την περιστολή και κατάργηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.   Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σ? αυτόν τον αγώνα δείχνει το δρόμο.

Σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη δώδεκα ετών καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γιου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013, ενώ ποινή κάθειρξης 22 ετών επιβλήθηκε στην τέταρτη κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να είχε «ψαρέψει» το θύμα μέσω facebook.   Μάλιστα της 25χρονης της αναγνωρίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, κάτι  που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών τόσο του θύματος όσο και των συγκατηγορουμένων της.

Mε κινητοποιήσεις θα ξεκινήσει ο Οκτώβριος στον χώρο της δήμοσιας υγείας.   Οι Ομοσπονδίες των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) στα νοσοκομεία προτείνουν:   Το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου να διοργανωθούν από τις Ενώσεις Γιατρών και τα Σωματεία Εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΔΗΝ συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς που βρίσκονται στην περιφέρεια της χώρας (πλην Αθήνας), στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν κοινωνικοί φορείς (Αυτοδιοίκηση, Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικοί Σύλλογοι, συλλογικότητες ασθενών).

  Ένα νέο πρόγραμμα δράσεων προληπτικής ιατρικής από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του χρόνου εγκαινιάζει το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες.   Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Ερωτηματολόγιο στους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Γ.

Spiegel: «Το αριστερό πείραμα στην Περιφέρεια Αττικής»   Με το «πείραμα» διακυβέρνησης της Αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής ασχολείται στο χθεσινό τεύχος του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, φιλοτεχνώντας το πολιτικό πορτρέτο της Ρένας Δούρου, η οποία καλείται να αποδείξει «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να κυβερνήσει». Κι αν τα καταφέρει, καταλήγει ο συντάκτης του περιοδικού, «θα μπορούσε να αναδειχθεί σε εσωτερική αντίπαλο του χαρισματικού προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα».