Tag: Ρίο

Ειδικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο προσφέρει το Μουσείο Ακρόπολης, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Το Μουσείο θα παραμένει ανοιχτό ως τις 8 το βράδυ, προσφέροντας στους επισκέπτες του 10 παρουσιάσεις για ενήλικες, με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης» και 8 εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, με θέμα «Μύθοι σε εικόνες».

(Μια πρόταση του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών προς όλους τους Δήμους της χώρας) Το «Σύμφωνο Συνεργασίας» του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών με πολλούς Δήμους της χώρας αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Με συνεργασία και κοινές προσπάθειες ιδρύονται κοινωνικοί συνεταιρισμοί, οίκοι αλληλεγγύης, κοινωνικά σούπερ μάρκετ και κοινωνικά αγροκτήματα, φροντιστήρια και ιατρεία.

  Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αγ. Δημητρίου, σε συνεργασία με τα σχολεία, σας προσκαλούν στην Έκθεση Ιστορικού Υλικού (εφημερίδες εποχής, προκηρύξεις, φωτογραφίες,λιθογραφίες) "Ελλάδα 1940 - 1949", την Tετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, ώρα 12:30 (εγκαίνια έκθεσης, ομιλίες, προβολή υλικού).

Φίλτατοι Εκπαιδευτικοί, Η Ελληνική Κοινωνία συνεχίζει να βιώνει μια πολυδιάστατη κρίση, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Σ? αυτήν την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση ο Δήμος μας λειτουργεί εξαρχής σταθεροποιητικά με πολλές πρωτοβουλίες κοινω-νικού χαρακτήρα, έχοντας βαθιά επίγνωση των ευθυνών του έναντι των δημοτών του και κυρίως των νέων, που χειμάζονται ιδιαίτερα από την ανεργία και την εξαιτίας αυτής οικονομική δυσπραγία, που σε πολλές περιπτώσεις αναστέλλει ή και ματαιώνει τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα «Λαμπηδόνα» οργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη της Αλίντας Δημητρίου, που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι. Η δημιουργός της τριλογίας ¨Πουλιά στο βάλτο», «Ζωή στους βράχους», «Κορίτσια της βροχής» ήταν αγαπημένη στα μέλη και τους φίλους του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα.

Σε παγκόσμια επιδημία εξελίσσονται τα ψυχικά νοσήματα καθώς το 10% του ενήλικου πληθυσμού παρουσιάζει κάποιου είδους ψυχική διαταραχή στην διάρκεια της ζωής του. Περισσότεροι από 450 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ψυχικές διαταραχές ενώ, κάθε χρόνο, σχεδόν 165 εκατομμύρια Ευρωπαίοι (38,2%) εμφανίζουν κάποιο είδος ψυχικής διαταραχής.

Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Την Κυριακή  το νέο ραντεβού του «Χωριού Παραγωγών» με τους καταναλωτές Ραντεβού στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου στο Βύρωνα  δίνουν την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, παραγωγοί και καταναλωτές, για τη 13η συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών».   Στη συνάντηση της Κυριακής, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν 170 ελληνικά προϊόντα, εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, σε ανταγωνιστικές τιμές, απευθείας από 25 παραγωγούς-συνεταιρισμούς από όλη τη χώρα, χωρίς μεσάζοντες.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, καταξιωμένος τραγουδιστής του σύγχρονου λαϊκού ρεπερτορίου, μιλάει για την Ηλιούπολη στο Ηλιούπολη για όλους. - Πες μας λίγα λόγια για την Ηλιούπολη.

Ποινή φυλάκισης 20 ετών επέβαλε στον Ακη Τσοχατζόπουλο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κρίνοντας ένοχο τον πρώην υπουργό για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσιοχατζοπούλου επιβάλλοντάς τη μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής: Άκης Τσοχατζόπουλος ? Κάθειρξη 20 ετών Αστέριος Οικονομίδης ? Κάθειρξη 12 ετών Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ? Κάθειρξη 13 ετών Νίκος Ζήγρας ? Κάθειρξη 6 ετών.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευαισθητοποιημένο σε θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθιέρωσε την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Σε αυτό το πλαίσιο, η 4η Διεύθυνση Αθήνας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και στο Δήμο Αγ.