Tag: Το

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου και στον εκτελεστή Στουρνάρα για το φόρο αίματος που πληρώνουν οι έλληνες πολίτες στην τρόικα - Αυτό το έγκλημα το χρεώνουν οι αδέκαστοι εισαγγελείς στην μάνα - Ντροπή μας σαν χώρα που ανεχόμαστε να μας κυβερνούν αυτοί οι ανάλγητοι πολιτικοί και οι υποστηριχτές βολευτάδες τους.   Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο θάνατος της 13χρονης από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης πραγματοποίησε σύσκεψη το απόγευμα στο Δημαρχείο.Συμμετείχαν σωματεία, φορείς, οργανώσεις και Επιτροπές Αγώνα όπου αφού εκτίμησαν ως ιδιαίτερα αρνητική την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Υγεία σε βάρος των εργατικών ? λαϊκών στρωμάτων, ως συνέπεια της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της, καθόρισαν το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

Χο, χο, χοοοοο! Στις 7 & 8 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στο Χριστουγεννιάτικό μας μπαζάρ.1ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ηλιούπολης, Γρηγορίου Αυξεντίου 2, Ηλιούπολη, πίσω από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου   ΣΤΟ ΒΑΖΑΑR  ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ: Χριστουγεννιάτικα είδη Διακοσμητικά αντικείμενα με θέμα τον σκύλο και τη γάτα Χρηστικά αντικείμενα για όλο το σπίτι Κοσμήματα και ρούχα για εσάς Πρωτότυπα ρούχα και αξεσουάρ για τους τετράποδους φίλους σας Βιβλία και CD καθώς Τα καινούρια μπλουζάκια του σωματείου μας!   Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, στον μπουφέ  θα βρείτε φρέσκο καφέ, παγωμένα αναψυκτικά, αλμυρά και γλυκά εδέσματα vegeterian και vegan, donuts και φυσικά σκυλολιχουδιές! Τα μέλη της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης θα σας ενημερώνουν για τη δράση του Σωματείου και για τα υπέροχα, καταπληκτικά, αξιολάτρευτα, φανταστικά ζώα που είναι διαθέσιμα για υιοθεσία! Στο φετινό χριστουγεννιάτικο bazaar μας, θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε εικονικός γονιός σε κάποιο από τα ζωάκια μας που έχουν ανάγκη, επιλέγοντας απλώς το ζώο που επιθυμείτε να στηρίξετε οικονομικά και συμπληρώνοντας το έντυπο εικονικής υιοθεσίας.

Ενστάσεις για το γεγονός ότι ανέλαβε η Ελλάδα την προεδρία στην ΕΕ, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, παρεμβαίνοντας σε εκδήλωση της Κίνησης «58», στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι επισκέφθηκε δυο μέρες τις Βρυξέλλες και τον έπιασε "κατάθλιψη" διότι, όπως είπε, δεν είδε πουθενά την παρουσία της Ελλάδας.

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, υπό τα αβάσταχτα φορολογικά βάρη που τους επέβαλλε η δικομματική κυβέρνηση, δηλώνουν «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» στην εφορία. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι κυβερνώντες, που μας κοροϊδεύουν, υποστηρίζοντας (βλ.

Από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία το Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων (EUROSUR), το οποίο αποσκοπεί στον εντοπισμό μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στην κοινοτική επικράτεια, αλλά και στην πρόληψη διασυνοριακών εγκλημάτων, όπως η σωματεμπορία και η διακίνηση ναρκωτικών.  Κύπρος και Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο EUROSUR Σε πρώτη φάση, το σύστημα θα τεθεί σε ισχύ στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Κύπρου, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Φινλανδίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Σλοβακίας και της Νορβηγίας, ενώ την 1η Δεκεμβρίου του 2014 θα επεκταθεί στο Βέλγιο, τη Γερμανίας, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Με μια υβριστικού τύπου ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος κ. Κορτζίδης εξαπολύει, για μια ακόμη φορά, επίθεση λάσπης στον επικεφαλή της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, κ.

Συνολικά 29 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν περί τους 2000 εργαζόμενους έχουν μπει στό στόχαστρο της κυβέρνησης προκειμένου να οδηγηθούν σε κατάργηση. Στόχος, να γεμίσει η δεξαμενή των 11.

Συνολικά οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 1,7% στο διάστημα 2000-2012Σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του 2000 έχουν φτάσει οι καθαρές αποδοχές των εργαζομένων μετά την «προσαρμογή» των μισθών κατά τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», επικαλούμενο στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), συνολικά οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 1,7% στο διάστημα 2000-2012.

Είναι, άραγε, αυτονόητο ότι πολλά στοιχειώδη θέματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, κάπου καταλήγουν να θεωρούνται έως και ζητούμενα; Ο αντικατοπτρισμός της ανθρώπινης υπόστασης στο θέατρο θα πρέπει να εκφράζει αναλόγως και την πολυσχιδία στις εκφάνσεις της όπως είναι. Εκφάνσεις που εκφράζονται αντίστοιχα σε στοιχεία όπως π.

Αχτίδα φωτός για δουλειά, ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών τους με αίτημα την τοποθέτηση τους σε νέες θέσεις, βλέπουν οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και 5 μήνες. Αναμένεται ότι.

  Εκτός από τις 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014 η συμφωνία με την Τρόικα περιλαμβάνει και εθελούσιες αποχωρήσεις, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Περίμεναν τα τρόφιμα πως και πως οι άποροι της Ξάνθης για να μείνουν τελικά με? την όρεξη! Μεγάλες ποσότητες από τυρί, κασέρι και γραβιέρα, που προορίζονταν για χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων? του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επεστράφησαν πίσω στον αποστολέα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που έφτασε στην Ξάνθη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση.   Οι άποροι της Ξάνθης -που αποδεδειγμένα συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσιάστηκαν σήμερα για να παραλάβουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έφτασαν στην πόλη, όμως γύρισαν με άδεια χέρια στο σπίτι, καθώς σχεδόν το σύνολο αυτών ήταν ακατάλληλα.

Η Πολιτική - Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής θα προβάλλει την ταινία ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή "RUINS - Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης"   Παρασκευή 29.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 17:00 ? 21:00 και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από το πρωί στις 10:00 και ως το βράδυ στις 21:00, με ένα μεσημεριανό δίωρο ξεκούρασης (14:30 ? 16:30), θα είμαστε στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου ?Μίκης Θεοδωράκης? και θα σας περιμένουμε.   Το Bazaar πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά και μπορείτε να μας επισκεφτείτε αγοράζοντας σε συμβολικές τιμές δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τον σκοπό της δράσης αυτής που είναι η οικονομική ενίσχυση των οικογενειών ΑμεΑ που χειμάζονται και είναι σε πολύ δύσκολη θέση.