Tag: άνεργοι

Επειδή η κυβέρνηση τοʼ χει ρίξει στη χορήγηση επιδομάτων, σε ένα κράτος που βρίσκεται υπό επιτροπεία ακριβώς επειδή δεν μπορεί να ταΐσει τον εαυτό του (!), η είδηση δεν είναι ότι η κ. Αχτσιόγλου μοιράζει ξαφνικά εφ άπαξ επιδόματα σε νέους άνεργους και πλημμυρισμένους. Η είδηση είναι «πού τα βρίσκει τα εκατομμύρια» που μοιράζει.

Στοιχεία-σοκ αποκαλύπτει για την ανεργία των ατόμων ηλικίας 55-64 ετών η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Μάιο του 2017, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για την κατάρτιση προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις, που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος η οποία προβλέπει τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους μακροχρόνια άνεργους...

Δυσοίωνα μηνύματα για όσους αναζητούν εργασία επιφύλαξε η σημερινή (18/11/2016) δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΟΑΕΔ. Ο κατάλογος των νέων ανέργων όλο και μεγαλώνει την ώρα που οι κυβερνώντες αναμένουν την πολυπόθητη ανάπτυξη που όμως δεν έρχεται.

Σημαντική μείωση κατά δύο μονάδες καταγράφηκε στην ανεργία το β΄ τρίμηνο εφέτος, καθώς το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 24,6% από 26,6% το α΄ τρίμηνο 2015 και επίσης 26,6% το β΄ τρίμηνο πέρυσι, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.180.

Άνεργος είναι ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα και στην Ισπανία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία ο οποίος παρουσίασε στο Βερολίνο την Έκθεση για τις Δεξιότητες και την Απασχολησιμότητα των Νέων για το 2015. Αντιθέτως, σημείωσε, η Γερμανία με 8%, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων.

Τη στιγμή που οι εταίροι ? δανειστές φαίνεται να προσπαθούν με κάθε τρόπο να οδηγήσουν τη χώρα σε μια «παγίδα» έλλειψης ρευστότητας, οι άνεργοι πολίτες εξακολουθούν να «εκπέμπουν» SOS. Στα τελευταία «κατορθώματα» της απελθούσας συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγράφεται το γεγονός ότι 909.

Νέα παρέμβαση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ θα πραγματαποιήσει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων για τη διαγραφή προστίμων ανέργων και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων.

Το 74,5% του συνόλου των ανέργων που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το γ' τρίμηνο του 2014 είναι μακροχρόνια άνεργοι.   Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί σε επίσημες αναφορές συνδικαλιστικών παρατάξεων που κάνουν λόγο για σκηνικό ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει πια δημιουργηθεί γύρω από το πρόβλημα της ανεργίας που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (25,5% το γ' τρίμηνο του 2014).

  Μακροχρόνια άνεργοι (δηλαδή αναζητούν εργασία από 12 μήνες και πάνω) είναι οι 3 στους 4 άνεργους της χώρας ενώ η εικόνα είναι τραγική ανάμεσα στους νέους και ακόμη περισσότερο στις νέες Ελληνίδες από τις οποίες σχεδόν οι 6 στις 10 βρίσκονται χωρίς απασχόληση.

Πολύ κοντά στα υψηλότατα επίπεδα - ρεκόρ εξακολουθεί να παραμένει η ανεργία στην Ελλάδα. Το ποσοστό της διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 27,3%, όσο δηλαδή και τον Μάρτιο και ελάχιστα μειωμένο σε σχέση με το 27,5% που είχε καταγραφεί το ίδιο διάστημα πέρυσι.