Tag: απαγόρευση

Ο Γαβρόγλου βάζει "στοπ" στην χρήση κινητών στα σχολεία - Με νέες οδηγίες απαγορεύει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή - "Μαύρο" και στις κάμερες ασφαλείας - Υπό όρους η χρήση των κινητών από τους εκπαιδευτικούς

Η χορήγηση αδείας αρχικά από την ΕΕ και στη συνέχεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χώρας μας, για τη διάθεση του ROUNDUP, αγνοεί τις προειδοποιήσεις του Διεθνούς Γραφείου Έρευνας για τον καρκίνο (IARC)

Λόγω διεξαγωγής του «31ου Γύρου Αθήνας», την Κυριακή 22-10-2017 και κ ατά τις ώρες 06.00΄-14.00΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

O Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας έστειλε σε όλα τα σχολεία οδηγία για την απαγόρευση χρήση των κινητών, αλλά και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών με τη δυνατότητα καταγραφής και αναπαραγωγής εικόνας και ήχου.

Υπό το φόβο των 4 συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας και των πιθανών επεισοδίων στα στενά της περιοχής, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων σε συγκεκριμένη περιοχή.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε την Παρασκευή τον νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Ο Δήμος Ελληνικού ? Αργυρούπολης  ενημερώνει τους κατοίκους ότι από την Περιφέρεια Αττικής και την Τροχαία εκδόθηκε απόφαση σύμφωνα με την οποία λόγω επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται απαγόρευση  εισόδου και κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πεζών στο βουνό στα διοικητικά όρια του δήμου.   Η απαγόρευση αφορά τις ημέρες κατά τις οποίες ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει κατηγορία κινδύνου 4&5 (πολύ Υψηλή και Κατάσταση Συναγερμού).

Κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα αύριο Τρίτη από τις 17:30 και στην Ακρόπολη από τις 18:30 έπειτα από απόφαση της αστυνομίας  λόγω των εργασιών της «Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων» στο Ζάππειο Μέγαρο. Επίσης η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση αποφάσισε για την Τρίτη την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας από τις έξι το πρωί έως τις 11 το βράδυ και την Τετάρτη έως τις τρεις το μεσημέρι.

Τροπολογία για την απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα.«Ο θάνατος δύο ανθρώπων, οι άθλιες συνθήκες που ζούνε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και το στοιχείο που αναφέρει ότι το πρόβλημα βασανίζει περίπου 350.

Η Ελληνική Ομάδα Καλοθοσφαίρισης διαμαρτύρεται για τη μη τηλεοπτική μετάδοση των φιλικών της Eθνικής στην Κρήτη Την έντονη διαμαρτυρία της Ελληνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης προκάλεσε η ανακοίνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης ότι αδυνατεί να καλύψει τηλεοπτικά τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής στην Κρήτη, απαγορεύοντας παράλληλα τη μετάδοσή τους από άλλο κανάλι. Σε σχετική επιστολή, η ΕΟΚ σημειώνει μάλιστα ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της, αφού «η αρνητική αυτή ενέργειά της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο όσον αφορά την προβολή των αγώνων της Εθνικής μας Ομάδας, αλλά και οικονομικά λόγω της στέρησης εσόδων της Ομοσπονδίας που θα προέκυπταν από την μετάδοση.

  Αλλάζουν τα πάντα στους κανόνες για τα τσιγάρα.Νέους κανόνες για τις συσκευασίες στα τσιγάρα καθώς και την απαγόρευση σε όλη την Ευρώπη των τσιγάρων «slim», που έχουν ως στόχο τις νεαρές γυναίκες, ψήφισε την Τετάρτη η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωβουλής.