Tag: το

Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, τον τραγουδιστή Γιώργο Κατσάμπα, δημιούργησε το 1955 το συγκρότημα «Αδελφοί Κατσάμπα» που έγιναν ευρέως γνωστοί ως τα Κατσαμπάκια

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εκδήλωση που πραγματοποιεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στον Άλιμο η Περιφέρεια Αττικής, παρουσία και του Πρωθυπουργού, με θέμα την υπογραφή σύμβασης για τον ενοποιημένο ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμο, που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο στο πλαίσιο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αστικός Περίπατος».

Ταξιδέψαμε στη Φολέγανδρο και τρυπώσαμε στην κουζίνα της κ. Ρηνιώς Δεκαβάλλα, της Χωραΐτισσας που φτιάχνει τα καλύτερα ματσάτα (χειροποίητες νεροχυλοπίτες) μαζί με ζουμερό κόκορα σε κόκκινη σάλτσα.

Για αυτό το γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, ο σεφ προτείνει ζελέ λεμόνι, που του χαρίζει έξτρα δροσερή γεύση, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια άλλη γεύση θέλουμε.

Χωριάτικη αλλιώς. Με ρεβύθια. Δοκιμάστε την και θα μείνετε έκπληκτοι με το πώς δένουν οι γεύσεις των φρέσκων λαχανικών με τη γήινη και ξηροκαρπάτη γεύση των ρεβυθιών.

Αυτός ο καγιανάς από την Πελοπόννησο είναι για μερακλήδες. Έχει ντομάτες, κρεμμύδι, μελιτζάνα, πιπεριά, ακόμα και πατάτες. Τα φρέσκα αυγά είναι εκ των ων ουκ άνευ!