Tag: 1

Ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών έχει καθιερωθεί η 18η Απριλίου από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), το οποίο κάθε χρόνο προτείνει ένα συγκεκριμένο θέμα για την ανάδειξη του νοήματός της.   Αυτό σημαίνει ότι διεξάγονται εκδηλώσεις από τις εθνικές και διεθνείς επιστημονικές επιτροπές του Συμβουλίου, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της Πολιτείας για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παράθυρο παράτασης της προθεσμίας για την εφάπαξ ή την τμηματική αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και μάλιστα προτού ενεργοποιηθεί ακόμη η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων ανοίγει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

  Η HEAD COACH ΤΟΥ ΑΣ ΓΑΙΑ ΑΛΙΜΟΥ Τζένη Σκεπετάρη,  6DAN, επιλέχτηκε απο την Ελληνική Ομοσπονδία  ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, να στλεχώσει την Προπονητική ομάδα της Ένωσης ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Νοτίου Ελλάδας,  (ΕΤΑΝΕ) , για το Διεθνές Πρωτάθλημα  ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ " 5th HEREYA OPEN 2015" INTERNATIONAL TOURNAMENT, BULGARIA 25th of April 2015.   .

Την Κυριακή του Θωμά, 19 Απριλίου 2015, συμπληρώνονται 191 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι. Από το 2008, με προεδρικό διάταγμα του τότε υπουργού Εσωτερικών και σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η ημέρα θανάτου του Μπάιρον έχει καθιερωθεί ως ετήσια Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, με την ευθύνη του εορτασμού της να έχουν οι Περιφέρειες της χώρας μας.

Ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου κέρδισε με 3-0 στο Ζηρίνειο τον ΖΑΟΝ και εξασφάλισε την άνοδο στην Α1 Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του καθώς διατήρησε τη διαφορά του ενός πόντου από τον Ηρακλή Κηφισιάς με την διεξαγωγή των εξ αναβολής αγώνων της 22ης αγωνιστικής του Α? ομίλου της Α2 Γυναικών.   ΖΑΟΝ - Αστέρας Αγίου Δημητρίου 0-3 (24-26, 16-25, 18-25) ΖΑΟΝ (Μπλάμη): Αργυρίου, Μπαφατάκη, Χοτοκουρίδου, Δαουτζογλου, Αντωνοπούλου, Μάρκου, Ξηντάρα -λ / Αναστασίου, Κοντοπούλου, Κουρτομανήτη Αστέρας (Φιλιππάτος): Φραγκιαδάκη, Μαλουσάρη Ζ.

Η ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρει: "Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει την ολοκλήρωση του ανοιχτού διαγωνισμού για τη διαμόρφωση λογότυπου - σήματος, το οποίο θα σηματοδοτεί και θα ενοποιεί τις πολύπλευρες δραστηριότητες εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα: ΚΚΕ 100 χρόνια. Με το λαό για το σοσιαλισμό! «Σεμνή υπογραφή του λαού μας, στις λεωφόρους του μέλλοντος» Γ.

  Η πρόταση μας: ΡΥΘΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ     Η ελληνική μουσική παράδοση μέσα από τη νησιωτική ή αγροτική καθημερινότητα παλιών και νέων λυράρηδων από τη Μακεδονία ως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κινηματογραφικά διεισδυτική ?αν και γυρισμένη για την τηλεόραση? και εθνογραφικά πολύτιμη καταγραφή μιας «αόρατης», παραμελημένης από πολλές απόψεις Ελλάδας.

  Ενενήντα τρία χρόνια μετά το βίαιο ξεριζωμό των προγόνων μας από τις πατρογονικές τους εστίες στον Ιστορικό Πόντο και ενενήντα ένα χρόνια μετά την ίδρυσή του, η Ένωση Ποντίων Σουρμένων διοργανώνει από τις 15 έως τις 19 Απριλίου ένα πενθήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα το Ταφικό Έθιμο.       Το πρόγραμμα .

  Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.   Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People ? IBBY) το 1966.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Με την συμμετοχή των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Αλίμου με Θέμα: Εξελίξεις στη Δημόσια Περιουσία μετά την ψήφιση του Ν. 4321/2015 «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», την Πέμπτη 2 Απρίλιου 2015 στις 18.

  Ένα αφιέρωμα στη γυναίκα, με μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου.     Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 Δημοτικός Κινηματογράφος «ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ»   «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ» Μία σύνθεση ? παράσταση που κινείται ανάμεσα στο γέλιο και το κλάμα και αναφέρεται στη γυναίκα σαν σύμβολο αντίστασης κατά της εξουσίας, με κινητήρια δύναμη πάντα την αγάπη.