Tag: ενοίκια

Ενεργοποιείται με την αυγή της νέας χρονιάς το «κούρεμα» ενοικίου κατά 80%: Συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών θα πληρώσουν για τον Ιανουάριο -αλλά και τον Φεβρουάριο- το 20% του ενοικίου που αρχικά είχαν συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη ακινήτου.

Υποχρεωτική είναι από αύριο, 1η Ιανουαρίου, η αναφορά της ενεργειακής κατηγορίας των κτιρίων σε όλες τις αγγελίες/διαφημίσεις για πώληση ή ενοικίαση ακινήτων, υπενθυμίζει το ΥΠΕΝ σε σημερινή ανακοίνωση.

Την οικειοθελή μείωση των επαγγελματικών μισθωμάτων έως 40% μέχρι το τέλος του έτους, προτείνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (Ε.Σ.Α) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)...

Οπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr έχουν κλείσει τα αστυνομικά τμήματα σε Αγίας Τριάδα - Τολο - Νέας Κίο- Αρχ. Επιδαύρο, αλλά για τα κτήρια τους το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξακολουθεί και πληρώνει τα ενοίκια.

Μετά την δημοσίευση των Times για τις φοιτήτριες που πουλιούνται για μία τυρόπιτα,  ελπίζω να είναι ζαμπονοτυρόπιτα για να είναι και λίγο πιο βιτσιόζικο το sex  μαζί τους, έρχεται το BBC με ρεπορτάζ που έκανε και έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι  Έλληνες αδυνατούν να κηδέψουν τους νεκρούς τους ή να πληρώσουν τα ενοίκια των τάφων τους.   Το ρεπορτάζ έγινε στην Θεσσαλονίκη και αναφέρει ότι:  "Το φαινόμενο της εκταφής νεκρών από τα νεκροταφεία των ελληνικών μεγαλουπόλεων και την άρνηση της ορθόδοξης εκκλησίας να αποδεχτεί την καύση ως λύση στο πρόβλημα, εξετάζει δημοσίευμα του BBC.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν με συνέλευσή τους να προχωρήσουν στην κινητοποίηση, μετά τα εξώδικα που έστειλε μονή του Αγίου Όρους για την έξωση των τμημάτων από το κτίριο που φιλοξενούνται, λόγω της μη καταβολής των ενοικίων από το πανεπιστήμιο.   Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Δημοσιογραφίας, Γρηγόρη Πασχαλίδη, η Ιερά Μονή Αγίου Όρους δεν προχώρησε το τελευταίο έτος στην προβλεπόμενη από το νόμο μείωση κατά 20% του ενοικίου και η διοίκηση του πανεπιστημίου σταμάτησε να καταβάλλει τα επιμίσθια εδώ και ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα το τμήμα και οι φοιτητές του να απειλούνται σήμερα με έξωση.

Κι ενώ οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων είχαν ξεκινήσει να ακολουθούν την κατιούσα ήδη από τις αρχές του 2009, με αποτέλεσμα τώρα η πτώση να φθάνει σωρευτικά από την αρχή της κρίσης το 37% κατά μέσο όρο σε όλη την Ελλάδα, τα ενοίκια τώρα φαίνεται να πέφτουν πραγματικά, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «εθελούσιας» εξόδου του ΟΤΕ, ανακοινώθηκαν νέες προσλήψεις. Όχι όμως από τον ίδιο τον οργανισμό, όπως απατηλά αναπαράχθηκε στα ρεπορτάζ, αλλά από τη θυγατρική του, OTEplus.

Λόγω της οικονομικής κρίσης οι Έλληνες επέστρεψαν για τις διακοπές τους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς οι τιμές είναι καλύτερες από αυτές των ξενοδοχείων. Δυστυχώς εκεί ?συνάντησαν? τα ίδια παράπονα που είχαν και τότε, πριν από πολλά χρόνια, που οι Έλληνες ανακάλυπταν μαζικά τις διακοπές.