Tag: προγράμματα

Όλα τα προγράμματα του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. (μικρής και μεγάλης πισίνας, τένις, γυμναστικής, παραδοσιακών χορών) θα επαναλειτουργήσουν στις 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω του ότι η διαδικασία πρόσληψης γυμναστών για το 2020 βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Αρχής γενομένης από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγονται και εφαρμόζονται διάφοροι σχεδιασμοί και νεωτερισμοί. Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα - ΜΟΠ, πακέτα Ντελόρ, Σαντέρ, Κοινή Αγροτική Πολιτική - ΚΑΠ, Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΣΠΑ, δάνεια Ελληνικού Δημοσίου κλπ.

Η ελληνική κυβέρνηση, η μόνη από το 2011 που επί δύο χρόνια δεν απορρόφησε από ανικανότητα ούτε σεντ από τα ΜΟΝΙΜΑ ευρωπαϊκά προγράμματα σίτισης και δωρεάν παροχής φρούτων, λαχανικών, γάλατος στα σχολεία, κυκλοφορεί προπαγανδιστικό βίντεο (YouTube και TV) που απευθύνεται σε παιδιά (!), όπου διαφημίζει την παροχή γευμάτων φέτος σε δημοτικά σχολεία, εξαπατώντας τα και με τα στοιχεία του και με τη φωνή του κ. Τσίπρα που τη συνοδεύει και με το εθνόσημο στο τέλος!

Με επίκεντρο τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ιδρύθηκε το "Δίκτυο Πόλεων - Βιώσιμη Πόλη", με σκοπό την εξασφάλιση κοινής χρηματοδότησης από μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

για πρώτη φορά φέτος το Σεπτέμβριο όλες οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα λάβουν το voucher (επιταγές) για την εγγραφή των παιδιών τους σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς

Την εκκίνηση της συνεργασίας του ΣΠΑΥ και του Πανεπιστημίου Πειραιά για την εξ? αποστάσεως εκπαίδευση όλων των στελεχών και των εμπλεκόμενων στην προσπάθεια της προστασίας του Υμηττού, σηματοδότησε η εκδήλωση παρουσίασης που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τόσο ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ.

Ενα από τα εκφυλιστικά φαινόμενα εργασίας, που στην ουσία είναι ένα εμπόριο ελπίδας, μια εξευτελιστική «προσφορά εργασίας», είναι τα περίφημα βάουτσερ (voucher), που σημαίνει κάτι σαν Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας και απευθύνονται στους άνεργους νέους.

Αφιερωμένο σε όλους τους δημοτικούς "άρχοντες"  που συνεργάζονται με προγράμματα τέτοια, συμμετέχουν και με χρήματα έχοντας μόνο ένα σκοπό μάλλον.  Να δημιουργούν προσωρινό στρατό ψηφοφόρων.

Το πρόγραμμα LIFE 08/ΝAT/GR/539 ? AMIBIO (Αυτόματη Παρακολούθηση & Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με χρήση ακουστικών μέσων) που είχε ως στόχο την έρευνα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στον Υμηττό, ανακηρύχτηκε με απόφαση  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως ένα από τα 4 καλύτερα προγράμματα LIFE της Ευρώπης που ολοκληρώθηκαν το 2013, σε σχέση με 55 υποψήφια προγράμματα (34 στην κατηγορία LIFE Nature και 21 στην κατηγορία LIFE Information). Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες στις 29 Απριλίου για την τελετή βράβευσης των εταίρων του LIFE-AMIBIO, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Νέο σκάνδαλο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ «α λα ΜΚΟ» με διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων ετοιμάζεται να αποκαλύψει η Οικονομική Αστυνομία.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας και τις πιέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, την περασμένη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αναγκάστηκε στην έκδοση οδηγίας προς τις υπηρεσίες προκειμένου να εξαλειφτεί το φαινόμενο οι εργαζόμενοι  των προγραμμάτων να απασχολούνται σε εργασίες βαριές και ανθυγιεινές. Για την δε πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων η διοίκηση του ΟΑΕΔ μετατόπισε την ευθύνη στις υπηρεσίες των δήμων οι οποίες όπως ισχυρίστηκε δεν αποστέλλουν έγκαιρα τις μηνιαίες καταστάσεις.

Aπολύτως σαφές είναι το εργατικό κέντρο Αθήνας για τα προγράμματα τύπου VOUCHER.   Όπως τονίζει η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση: "Οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές πριν την εποχή των μνημονίων, αλλά ακόμα περισσότερο αυτές που εφαρμόσθηκαν τα τέσσερα χρόνια, έχουν συνεισφέρει στη μεγαλύτερη αναδιανομή μεταξύ του εισοδήματος των εργαζομένων και των κερδών των εργοδοτών και των επιχειρήσεων.