Φρέσκα ροδάκινα, ρόφημα τσαγιού, γιαούρτι κι ένας πολυκόφτης. Αυτά θα χρειαστούμε μόνο για να φτιάξουμε την πιο εύκολη και νόστιμη γρανίτα του καλοκαιριού!
- 240 ml ρόφημα τσάι μαύρο, κρύο
- 300 γρ. ψίχα ροδάκινου
- 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
- 70-90 γρ. ζάχαρη, κατά προτίμηση καρύδας (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
- Για να φτιάξουμε τη γρανίτα ροδάκινο με τσάι, χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
- Το μοιράζουμε σε 6 ειδικές θήκες για παγωτό ή γρανίτα.
- Τοποθετούμε την γρανίτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Ειδικές θήκες για παγωτό ή γρανίτα βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα με οικιακό εξοπλισμό, αλλά και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.