Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025: ''Κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμης''

Άρτος και Θεάματα 12 Σεπτεμβρίου 2025

Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.

Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

15' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους περίπου 3 εκ.
  •  4 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  •  2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  •  4 ασπράδια αυγών
  •  6 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης + 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμης, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα, να αφρατέψουν.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με τα αμύγδαλα.
  4. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το καλαμποκάλευρο, μετά από το ασπράδι και τελευταία από το μείγμα βρώμης – πρέπει να καλυφθεί καλά.
  6. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου (σε δόσεις) για 3-4 λεπτά, να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  7. Συνοδεύουμε το κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμης με πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 471 φορές

Τα ζώδια την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025

Χρόνια Πολλά! Ο Άρης σε τρίγωνο με Δία μας παρακινεί για δράση,τόλμη, ρίσκο, η αυτοπεποίθηση και η ενέργεια είναι τονισμένες. Η μέρα δίνει ώθηση σε νέους στόχους, επιτυχία σε σχέδια και θετική διάθεση για επέκταση.

Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025: ''Μοσχαρίσια μπριζολάκια με κολοκύθα, μέλι και λεμόνι''

Η γλυκιά κόκκινη ή κίτρινη κολοκύθα είναι τώρα στην εποχή της και απολαμβάνουμε την ελαφρώς γλυκιά και γήινη γεύση της σε συμμαγειρέματα με ρωμαλέα κρέατα, όπως αυτά τα μοσχαρίσια μπριζολάκια.