Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.
- 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους περίπου 3 εκ.
- 4 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 4 ασπράδια αυγών
- 6 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης + 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμης, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα, να αφρατέψουν.
- Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με τα αμύγδαλα.
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το καλαμποκάλευρο, μετά από το ασπράδι και τελευταία από το μείγμα βρώμης – πρέπει να καλυφθεί καλά.
- Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου (σε δόσεις) για 3-4 λεπτά, να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Συνοδεύουμε το κοτόπουλο πανέ με κρούστα αμυγδάλου και βρώμης με πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.