Διαλέγουμε ψάρι φρέσκο και της εποχής και το βάζουμε σκεπασμένο στο ταψί με πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, ντομάτα και μυρωδικά. Σχεδόν μόνο του γίνεται αυτό το ελαφρύ και νόστιμο φαγητό.
- 1,5 κιλό ψάρι της εποχής, όπως μαγιάτικο, στήρα, σφυρίδα κ.ά., καθαρισμένο
- 5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές λεπτές φέτες
- 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 ντομάτες, σε φέτες
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για να φτιάξουμε ψάρι στον φούρνο με πατάτες αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε, σε μέτριο ταψί, τις πατάτες και τα καρότα.
- Πάνω τους αραδιάζουμε το κρεμμύδι και από πάνω το ψάρι.
- Καλύπτουμε το φαγητό με τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και τον μαϊντανό.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και 100 ml νερό.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 231.