Μια πολύ νόστιμη πίτσα, για εκείνους που αγαπούν τις λευκές πίτσες, χωρίς σάλτσα ντομάτας. Τα κρεμμύδια «παντρεύονται» με διαφόρων ειδών τυριά και δημιουργούν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Γαστρονόμος

Φωτογραφία: Shutterstock


10' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά - Τεμάχια: 1 πίτσα
  •  1 ζύμη για πίτσα (χειροποίητη ή έτοιμη), ή 2 αραβικές πίτες
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  •  200 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  τριμμένο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κρεμμυδόπιτσα, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 - 3 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
  3. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί, στρογγυλό (ειδικό για πίτσα) ή μακρόστενο, με λίγο λάδι.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα ή τις αραβικές πίτες.
  5. Πασπαλίζουμε με τα ανάμεικτα τριμμένα τυριά.
  6. Στρώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια.
  7. Ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη καλά και να λιώσουν τα τυριά.
  8. Αν θέλουμε, πριν ψήσουμε την πίτσα προσθέτουμε το αλλαντικό της αρεσκείας μας.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 396 φορές