Στο άψε σβήσε γίνεται αυτή η μακαρονάδα με την πλούσια σάλτσα φέτας. Ό,τι πιο εύκολο για τα βράδια που γυρνάμε κουρασμένοι από τη δουλειά.
- 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης (ή φυλλαράκια θυμαριού)
- 100 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι (ή άλλο, πικάντικο), τριμμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 6 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
- ξύσμα από 1⁄2 λεμόνι
- Για να ετοιμάσουμε την μακαρονάδα με σάλτσα φέτας, στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας, μέχρι να γίνουν μια πυκνόρρευστη πάστα. Αφήνουμε κατά μέρος.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 1⁄2 λεπτό το σκόρδο και το μυρωδικό.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας, αλατοπίπερο και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.






























































































