Δεν είναι σούπα, δεν είναι σαλάτα, είναι ένα απίθανο ζουμερό φαγητό με μυρωδάτα ρεβύθια.
- 250 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
- 2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
- 2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με κύμινο και ντοματίνια ξεπλένουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 250 ml από το νερό τους.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το κύμινο, τα ντοματίνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.