Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 28 Μαΐου 2025: ''Ρεβύθια με κύμινο και ντοματίνια''

Άρτος και Θεάματα 26 Μαϊου 2025

Δεν είναι σούπα, δεν είναι σαλάτα, είναι ένα απίθανο ζουμερό φαγητό με μυρωδάτα ρεβύθια.

Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου

15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  250 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  •  2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
  •  2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με κύμινο και ντοματίνια ξεπλένουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει.
  2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.
  3. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 250 ml από το νερό τους.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το κύμινο, τα ντοματίνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  7. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 341 φορές

Τα ζώδια την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025

Το σκηνικό είναι ιδανικό για ήσυχες συζητήσεις , οικεία περιβάλλοντα και να ασχοληθείς με ό,τι σε γεμίζει συναισθηματικά, είτε πρόκειται για δουλειά στο σπίτι είτε για μικρές καθημερινές απολαύσεις. Ευνοείσαι αν είσαι Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς