• vlachos_apofraxeis
  • carbonoff
  • george's_jewellery
  • venchi
  • syntrivani
  • paulou_dontia
  • chrysallida_new
  • anthologio
  • lampros_odontiatros
  • little_bees
  • kargas
  • ispecs
  • raxati
  • 3pigs
  • enso_tatoo
  • petshopcorner
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • anagnostou
  • jason cafe
  • skoumis_metaforiki
  • artina bakery
  • booze
  • Iraklis_Tsims
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • kids_party
  • moutrakia.kids.tv
  • psinokaimetho
  • dimi_fashion
  • stamatiou_apofraxeis
  • chrisalida
  • goudis

Tag: Αν

Για άλλη μια φορά συνεχίστηκε η απρέπεια και η βεβήλωση της Επανάστασης του 1821, δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος.   Απρέπεια διότι η παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε όχι μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά ενώπιον της Πολιτειακής και Εκτελεστικής Εξουσίας.

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης με το θεατρικό έργο των Ρέππα ? Παπαθανασίου «Ο Έβρος απέναντι».   Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 13 Απριλίου 2014 και είναι αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συμβολίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού και των άλλων βαλκανικών λαών για την ανεξαρτησία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη που ξεκίνησε με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 εναντίον του αυταρχικού και καταπιεστικού ζυγού Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του σκοταδισμού της.   Αυτός ο πόλεμος για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία ήταν ο μόνος νικηφόρος αγώνας στην εποχή της «Ιεράς Συμμαχίας» των μεγάλων δυνάμεων της εποχής εκείνης (Ρωσία, Αυστρία, Πρωσία και μετά το 1815 Γαλλία και Αγγλία) που ήθελαν να διατηρήσουν με κάθε θυσία τις αυτοκρατορίες τους μακριά από τις δημοκρατικές ριζοσπαστικές ιδέες και κινήματα των λαών και των εργατών που εμπνέονταν από την μεγάλη Γαλλική Επανάσταση.

Ως Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δάφνης Υμηττού θέλω μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ενορίτες του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής Υμηττού που από το υστέρημα τους βοήθησαν στο δύσκολο έργο της συλλογής φαρμάκων του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου μας. Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω των προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πατέρα Νικόδημο και όλα τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ναού για την ουσιαστική βοήθεια που μας πρόσφεραν.

Σήμερα 23η Μαρτίου  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  από ομάδα ευαισθητοποιημένων για τα δικαιώματα των ζώων πολιτών Ελλάδας και Κύπρου,  για όλα τα ζώα στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία μοναστηρακίου.     "Ως ενεργοί πολίτες αυτού του κόσμου, διαλέγουμε αυτή την ημέρα, με σκοπό να καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας ενάντια στην κακοποίηση που βιώνουν όλα σχεδόν τα είδη ζώων από τον άνθρωπο.

?Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με μεγάλη χαρά, η παράταξη ?Μαζί για τον Βύρωνα? κι εγώ, ανακοινώνουμε απόψε  ακόμη 20 συμπολίτες μας οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό μας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθένα ξεχωριστά  για την τιμή να είναι κοντά μου στην προσπάθεια να φτιάξουμε τον Βύρωνα μια πόλη για να ζεις, μια πόλη για τον άνθρωπο, μια πόλη σύγχρονη και λειτουργική?.

Το αίτημα για αξιοπρέπεια κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες ισπανούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη από όλες τις περιοχές της χώρας προκειμένου να απαιτήσουν αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται στοιχειώδη το έτος 2014: ψωμί, δουλειά, στέγη για όλους κι όλες. Παρότι, εξάλλου, η κινητοποίηση ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ειρηνική, δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με αποτέλεσμα να συλληφθούν 17 και να τραυματιστούν 27 άτομα.

Η συνεχής παρουσία μου στα κοινά της πόλης όλα αυτά τα χρόνια με αναγκάζει μπροστά στην προσεχή αναμέτρηση των Δημοτικών Εκλογών να πάρω σαφή θέση χωρίς αστερίσκους και αποσιωπητικά. Κι αυτό πάντοτε με γνώμονα τόσο τις ανάγκες όσο και την πορεία που προσδοκώ να έχει η πόλη μας μαζί με μεγάλη μερίδα ανθρώπων και παραγόντων της Ηλιούπολης με το ίδιο όραμα.

Χρειάστηκε να ξεσηκωθούν εκατοντάδες Κερκυραίοι πολίτες (και όχι μόνο) μέσω των κοινωνικών δικτύων στο Internet για να αναγκάσουν τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να πάρει πίσω την ανάλγητη απόφασή του να μη δώσει τα χρήματα που υποσχέθηκε ως μέρος του κόστους θεραπείας του 5χρονου Παναγιώτη Γεωργοτά.   Ο μικρός Παναγιώτης πάσχει από μία από τις πλέον επιθετικές μορφές καρκίνου, το νευροβλάστωμα, και βρίσκεται ήδη σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ για μία πρωτοποριακή θεραπεία που του δίνει ελπίδες για επιβίωση.

Στις 18 Μαϊου 2014 θα στηθούν οι κάλπες για να ψηφίσουμε νέες Δημοτικές Αρχές καθ' άπασαν την Επικράτεια. Στην πόλη μας την Ηλιούπολη, τί γίνεται; Θα αναρωτηθεί κάποιος, ποιοί είναι υποψήφιοι και πόσοι; τι πρεσβεύει ο καθένας τους; Τι πολιτικές καταβολές έχουν και πόσο στενός είναι ο ομφάλιος λώρος τους με τα πολιτικά κόμματα; Τώρα που οι πρώην μεγάλοι ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πήραν την κατιούσα, για την κατάντια στην οποία οδήγησαν την χώρα και τον λαό, θα τολμήσουν να δώσουν χρίσματα και στηρίξεις; Κι αν ναι, θα τις δεχθούν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι σωτήρες μας; Υπάρχουν και ακομμάτιστοι; και πόσο ειλικρινείς είναι στην τοποθέτησή τους αυτή ; Η απογοητευμένη νεολαία μας που προτιμά να απέχει από την εκλογική διαδικασία ή αν συμμετέχει, να ψηφίζει εκδικητικά, έχει τώρα κάποια διέξοδο;Νομίζω ότι στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, όλοι αυτοί οι προβληματισμοί .