Tag: Αν

Με μια μεγάλη συγκέντρωση απαντούν οι αγρότες από όλη τη χώρα συμμετέχοντας στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο που  είναι προγραμματισμένο για τη μια το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Στην εκδήλωση θα βρίσκονται αγρότες από μπλόκα της Θεσπρωτίας και της Χαλκιδικής, την Θεσσαλία από την Πελοπόννησο και από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαικών Αγορών.

Μια παράσταση με Καρναβαλικά Παραδοσιακά Ευτράπελα από μαθητές και καθηγητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ελληνικού και χορευτές των τμημάτων Παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού.   Οι Απόκριες στην Ελλάδα Οι Απόκριες είναι η περίοδος των τριών εβδομάδων πριν την Καθαρά Δευτέρα.

Το Σωματείο εργαζόμενων του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης εργαζόμενων και γιατρών, σας καλεί σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο μαζικής κινητοποίησής μας στην Πύλη του Νοσοκομείου μας την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί.Το Νοσοκομείο μας βουλιάζει από την κοσμοπλημμύρα, που έχει προκαλέσει το κλείσιμο των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, ασφυκτιά από την έλλειψη προσωπικού, υλικών και φαρμάκων, έχει πνιγεί στα ράντζα που κατακλύζουν τους διαδρόμους.

Ο Γεώργιος Παπανικολάου 13 Μαΐου 1883 - 19 Φεβρουαρίου 1962 υπήρξε διάσημος Έλληνας γιατρός, βιολόγος και ερευνητής.   Γεννήθηκε στην Κύμη της Εύβοιας, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1907 μετέβη στη Γερμανία όπου παρακολούθησε μαθήματα βιολογίας υπό τους καθηγητές Χαίκελ και Βάισμαν.

 Την τήρηση του νόμου που υποχρεώνει την κυβέρνηση να ενημερώνει την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων πριν από την κατάθεση σχεδίων νόμων, που αφορούν στις δημόσιες σμβάσεις, ζητάει ο πρόεδρος της Αρχής, Δημήτριος Ράικος, με επιστολή του προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.   Στην επιστολή που διαβιβάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου στην Επιτροπή Θεσμών, ο κ.

Η Περιφερειακή Οργάνωση Β΄ Αθήνας - Νότιος Τομέας της πολιτικής κίνησης «δημιουργία, ξανά!» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» Η «δημιουργία, ξανά!» ανοίγει τον διάλογο με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών, στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την μικρή επιχειρηματικότητα. Αναγνωρίζει τον ζωτικό τους ρόλο στην πολυπόθητη ανάπτυξη και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στη συνάντηση Σγουρού με τον εντεταλμένο της γερμανικής Κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε Δήμους και Περιφέρειες, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ και άλλα στελέχη που τον συνόδευαν, αναφέρεται με δήλωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με την "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή",  Άγγελος Χάγιος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ο εντεταλμένος της γερμανικής Κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε Δήμους και Περιφέρειες, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, συνοδευόμενος από βουλευτές του γερμανικού Κοινοβουλίου και άλλους παρατρεχάμενους, συνάντησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ.

 Γεννήθηκε στο Καπρέζε, μια κωμόπολη μόλις 60χλμ μακριά από τηΦλωρεντία και που σήμερα, προς τιμή του λέγεται, Καπρέζε Μικελάντζελο. Είχε άλλα 4 αδέρφια και πάνω στη γέννα του τελευταίου, η μητέρα του, Φραντζέσκα, πέθανε, το 1481.

ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Δεύτερη δενδροφύτευση στη Γλυφάδα την Κυριακή 23/2   Οι Δήμοι ? μέλη του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Ηλιούπολης, Γλυφάδας και Καισαριανής πραγματοποίησαν με επιτυχία τρεις παράλληλες αναδασώσεις την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ και με χορηγό επικοινωνίας τον ραδιοτηλεοπτικό Όμιλο ΣΚΑΙ σε ό,τι αφορά στην δενδροφύτευση της Ηλιούπολης.

Το πρωί της Κυριακής, έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Οικονόμου, ο Kαπετάν Γιαννούτσος, ο οποίος ήταν ο τελευταίος επιζών Μαυροσκούφης του ουλαμού του Άρη Βελουχιώτη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο reuters ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε την κρίση χρέους στην ευρωζώνη σε φάση ηρεμίας υποστηρίζοντας ότι δεν βλέπει κάποια άλλη χώρα της ευρωζώνης ως υποψήφια για πρόγραμμα βοήθειας. «Δεν βλέπω κανένα που στο απώτερο διάστημα θα χρειάζονταν να υπαχθεί στον (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης), όλες οι τελευταίες πληροφορίες αποδεικνύουν ότι ούτε και η Σλοβενία χρειάζεται ένα τέτοιο ένα πρόγραμμα», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τα 19 πρώτα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Χρήστος Γώγος στον Βύρωνα   Τις πρώτες υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης, Ιατρός Χρήστος Γώγος.   Δεκαεννιά φρέσκα πρόσωπα στα κοινά δρώμενα της πόλης, άνθρωποι της κοινωνίας, με εξαιρετικές γνώσεις και εμπειρία ο καθένας στο αντικείμενό του, αποτελούν τις πρώτες επιλογές του υποψηφίου Δημάρχου και συνεργάτη του νυν Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά.