Tag: Β

Με τον όρο «Σεπτεμβριανά» εννοούμε το πογκρόμ που εξαπέλυσε ο τουρκικός όχλος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης Μεντερές, εναντίον της πολυπληθούς και ευημερούσας ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955. Αποτέλεσμα, οι 100.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα τίποτα» - Die Pasok ist nur noch ein Nichts, τιτλοφορείται ρεπορτάζ της Frankfurter Rundschau για την πορεία του κόμματος, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή του.«Οι Έλληνες Σοσιαλιστές, κάποτε η πιο σημαντική δύναμη της χώρας, φαίνεται τώρα να διαλύεται», υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου που ξεκινά με αναφορά στη σαραντάχρονη ιστορία του κόμματος, στην ίδρυσή του το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη εκλογική νίκη του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 με 44% αλλά και την κατακόρυφη πτώση στις εκλογές του 2012.

  Την Κυριακή 31 Αυγούστου ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Αγ. Δημητρίου σε θερμό κλίμα και σημαντική προσέλευση αφού την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί απλοί πολίτες, πλήθος εκπροσώπων των περισσότερων φορέων και συλλόγων του Δήμου Αγ.

Επίκαιρη Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Νάντια Βαλαβάνη, σχετικά με την εκμίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου που πουλήθηκαν με την μέθοδο sale and lease back τον Νοέμβριο του 2013.

Μεγάλη μείωση τζίρου, θέσεων απασχόλησης και απώλεια της εμπιστοσύνης των μικρομεσαίων προς το πολιτικό σύστημα, προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα του ινστιτούτου μικρών επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων, που ανακοινώθηκε.

Θέατρο Βράχων 2014 Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014.   Έξι γυναίκες θύτες? η καθεμία έχει σκοτώσει και από κάποιον? όχι και τόσο αθώο? μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι πάντα όπως φαίνονται? και τις περισσότερες φορές δεν είναι πράγματα? αλλά αξίες? αισθήματα? χαμόγελα? άνθρωποι? γνωστοί και άγνωστοι για να σε προστατεύσουν και να σου συμπαρασταθούν όταν τους χρειαστείς?  Έξι γυναίκες που «έχουν τόσο σώας τας φρένας?» ώστε μηχανεύονται και επικαλούνται κάθε λογής ψυχικής ασθένειες προκειμένου να αποδείξουν ότι έδρασαν χωρίς φρένα? και να αποφύγουν την καταδίκη τους.

Αύριο συμπληρώνονται τέσσερις δεκαετίες από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Με τα εγκαίνια του νέου Κλειστού Βιοκλιματικού Κολυμβητηρίου Βύρωνα το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ολοκλήρωσε την τρίτη θητεία του ως Δήμαρχος Βύρωνα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό έργο, ένα έργο σταθμό για την πόλη, καθώς κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών για τους Βυρωνιώτες.

Καταρχήν να συγχαρώ όλες και όλους τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και να καλωσορίσω τους νεοεκλεγέντες. Οι πολίτες της Ηλιούπολης μας τίμησαν με την προτίμησή τους και μας έδωσαν την εντολή να διαχειριστούμε τα θέματα της πόλης με σύνεση και εντιμότητα.

Σε Παναττική Σύσκεψη καλεί με την παρακάτω ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων ? Μελών της, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10.00 το πρωί στα γραφεία της ομοσπονδίας, Καρόλου 24 ? Πλατεία Καραϊσκάκη ? Αθήνα, 3ος όροφος.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ "Σεβασμιότατε, σεβαστοί πατέρες, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες,   Από αύριο ξεκινάει η επόμενη δημοτική περίοδος. Η παρουσία και προσφορά της κάθε παράταξης εξαρτάται από την πολιτική της φυσιογνωμία, τις θέσεις της για τα προβλήματα - γενικότερα και τοπικά - την ιστορία της, τους ανθρώπους που την εκφράζουν.

Αλλαγή σελίδας στον Βύρωνα και μια νέα Δημοτική Αρχή που θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τον άνθρωπο και τις αναγκες του και θα λειτουργεί με συλλογικότητα και δημοκρατία» δεσμεύτηκε ο νέος Δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης μας το βράδυ του Σαββάτου 30 Αυγούστου.   .

    Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Καισαριανής,  πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου, το οποίο θα έχει πενταετή θητεία. Ολοι ευχήθηκαν μια δημιουργική και γόνιμη θητεία στον νεο Δήμαρχο Γιώργο Κοντόσταυλο και στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους.