Tag: Ζ

Με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Δήμαρχος Ζωγράφου και μέλος του ΣΠΑΥ, Βασίλης Θώδας.

Ο Δήμαρχος θέλει να αποσπάσει τα εύσημα και να ασκήσει κοινωνική πολιτική ενόψει του Πάσχα, στις πλάτες των εργαζομένων.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι επιθέσεις ιδιωτικών συμφερόντων και κυβερνητικών επιλογών στους ελεύθερους και δημόσιους χώρους στην περιοχή μας («πάρκο υπουργείων» στην ΠΥΡΚΑΛ, νεκροταφείο στον Υμηττό, πρώην ΕΡΓΑΝΗ).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια, στην είσοδο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην πρόσοψή του.

Δεν ξέρουμε αν θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, αλλά η… ανοησία της είναι δεδομένη. Με την πανδημία να θερίζει η αγωνία μας δεν είναι αν θα παραμείνουμε υγιείς, αλλά ποιο κόλπο θα σκεφτούμε για να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Την ώρα που η 7χρονη Αναστασία, η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου δίνει την μεγαλύτερη μάχη της ζωής της καθώς έχει διαγνωσθεί με μια σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, η μαμά της φοβερίζει τον θάνατο.

Δεκαετίες τώρα, πάγιο αίτημα και σταθερή διεκδίκηση των δημοτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής είναι η μετεγκατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ και η απόδοση της έκτασης στον Δήμο (σήμερα Δήμος Δάφνης-Υμηττού).

Περισσότερα από 151.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για τη δημιουργία του Πολυιατρείου που θα πάρει το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σε ακόμα μία προκλητική κίνηση προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού σήμερα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής. Η υπουργός τελείωσε την ομιλία της λέγοντας ότι θα τοποθετηθεί στην Ακρόπολη επιγραφή με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα που τη νύχτα της 30ής Μαΐου 1941 κατέβασαν την ναζιστική σημαία από τον Ιερό Βράχο..