Tag: Τα

Του Γιώργου Μπιτζα* "Πρέπει επομένως να αναζητήσουμε νέες επιλογές, που θα προκαλέσουν μια χαλάρωση των μέτρων και θα αποτρέψουν ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, όπως είναι ο ΑΔΜΗΕ" Τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση της χώρας μας με τους ευρωπαϊκούς εταίρους δεν έχουν προηγούμενο.   Χαρακτηριστικά τα όσα δηλώθηκαν από έγκριτους οικονομολόγους όπως ο Τζοζέφ Στιγκλιτς: "Το να ζητούν οι Γερμανοί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 δεν είναι μόνο τιμωρία, αλλά πρόκειται για τυφλή ηλιθιότητα".

Το περίστροφο όπλισε η πίεση, ο εξευτελισμός στη μονάδα κι ο φόβος Αρνητικής Αξιολόγησης-Απόλυσης; Τα χαμηλόβαθμα Στελέχη έχουν ξεσηκωθεί ενώ υπάρχει πληροφορία διαπληκτισμού μεταξύ του άτυχου 38χρονου Αρχιλοχία και του διοικητή του, λίγο πριν το απονενοημένο διάβημα του Η οργή ξεχειλίζει στους φίλους και συνάδελφους του άτυχου 38χρονου Αρχιλοχία Κ.Λ.

Αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στις συντάξεις είναι οι μειώσεις της κύριας και της επικουρικής σύνταξης, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η επαπειλούμενη αύξηση των ορίων ηλικίας σε πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων (το μέτρο αφορά το σύνολο των υπό συνταξιοδότηση και όχι μόνο κάποιες κατηγορίες μεταβατικών περιπτώσεων που η μεταβατική τους περίοδος έρχεται από το παρελθόν). * του Γιάννη Δούκα Υπάρχουν όμως και πλευρές τις οποίες πολλοί δεν βλέπουμε είτε γιατί νομίζουμε ότι δεν μας αφορούν ή δεν αφορούν πολύ κόσμο είτε γιατί δεν προβάλλονται όπως θα έπρεπε.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΘΗΛΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το νέο Ανεξάρτητο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευκλ.Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη με το λεγόμενο «κουαρτέτο» της Κομισιόν, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ESM.

Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public στα «Βραβεία Βιβλίου Public 2015»Το μυθιστόρημα «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο» είναι η ανοιχτή παλάμη ενός χεριού που ακουμπάει στον χάρτη της Ευρώπης του 17ου αιώνα ενώ κάθε δάχτυλο της αφήγησης δείχνει και σε διαφορετικό σημείο του ορίζοντα. Η Αγγλία του Νεύτωνα και της Βασιλικής Εταιρείας, το ανεξίθρησκο Άμστερνταμ των εμπόρων, η παγωμένη Πετρούπολη του τσάρου μεταρρυθμιστή, η Βενετία της μάσκας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι από σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, οι καταναλωτές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης θα μπορούν να αναγγέλλουν τηλεφωνικά τις ενδείξεις της τακτικής (προγραμματισμένης) καταμέτρησης του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας του ακινήτου τους, όχι μόνο στα κατά τόπους γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και στο τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.

  Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος ενημερώνει τους δημότες, ότι ο θεσμός της συνάντησης με το κοινό, κάθε Τετάρτη στο γραφείο του, διακόπτεται προσωρινά λόγω των διακοπών του Αυγούστου.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Εθνική Ομάδα Εφήβων στο Μπάσκετ.   Στον Τελικό του Τουρνουά που διεξήχθη στον Βόλο, επικράτησε της Εθνικής Τουρκίας με 65-61, σε ένα συγκλονιστικό τελικό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων το παρακολούθησαν έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ζημία εκατομμυρίων ευρώ επέφεραν στο ελληνικό δημόσιο φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στην ΕΡΤ επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου, αλλά και στον ραδιοσταθμό 9,84 την περίοδο 2001-2010, σύμφωνα τα πορίσματα των ελεγκτών. Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», για την υπόθεση της ΕΡΤ παραπέμπεται, με βούλευμα, να δικαστεί για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης Χρήστος Παναγόπουλος ενώ για υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ διώκονται δεκάδες στελέχη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας για ατασθαλίες και απάτες που διαπιστώθηκαν.