Tag: Υμηττού

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης Υμηττού, στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας) και της προσπάθειας προσφοράς υπηρεσιών πρόληψης σημαντικών νοσημάτων στους δημότες, κατά την τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο μας.

Στην ομάδα συμμετέχουν 20 μαθητές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε υποομάδες (δημιουργία παρουσίασης, φωτογράφησης, δημιουργίας και ενημέρωσης ιστοτόπου, προβολής και δημοσίων σχέσεων) και ξεκίνησαν την κατασκευή των δύο οχημάτων (hydrobots) που είχαμε στη διάθεσή μας.

Μετά την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στον Υμηττό, από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλο δηλώθηκε σαφώς το αυτονόητο.

                                                                                                     Πάνος Τότσικας   Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να κατανοήσει - επιτέλους - ο  σημερινός Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος και οι περί αυτόν ότι η κατασκευή μιας νέας Περιφερειακής Λεωφόρου στον ορεινό όγκο του Υμηττού δεν μπορεί να αποτελεί αποδεκτή  λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαμπερούς κυκλοφορίας οχημάτων στην Ηλιούπολη.

Την εκκίνηση της συνεργασίας του ΣΠΑΥ και του Πανεπιστημίου Πειραιά για την εξ? αποστάσεως εκπαίδευση όλων των στελεχών και των εμπλεκόμενων στην προσπάθεια της προστασίας του Υμηττού, σηματοδότησε η εκδήλωση παρουσίασης που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τόσο ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ.

Αν η Διοίκηση του ΣΠΑΥ έδινε αγώνες και κατέβαλε επίμονες προσπάθειες να μην καεί ο Υμηττός θα ήταν περιττοί   οι αγώνες και οι επίμονες προσπάθειες της διοίκησης του ΣΠΑΥ να μην αφήσει να οικοπεδοποιηθεί ο Υμηττός και δε θα χρειαζότανε ο νόμος  με τον οποίο κηρύχθηκε αναδασωτέα η περιοχή του Δυτικού Υμηττού έκτασης 7.

Επιτέλους έγιναν ΦΕΚ με τον αριθμό 363 τεύχος Δ? της 6ης Νοεμβρίου 2015, οι αγώνες και οι επίμονες προσπάθειες της διοίκησης του ΣΠΑΥ να μην αφήσει να οικοπεδοποιηθεί ο Υμηττός, αφού με αυτό κηρύχθηκε αναδασωτέα η περιοχή του Δυτικού Υμηττού έκτασης 7.

  Του Τ. Αλεξανδρόπουλου Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τη διοίκηση Κατωπόδη, η οποία προσπαθεί να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο ένα σχέδιο άλωσης του Υμηττού, με ταυτόχρονη εξάπλωση της εμπλοκής ιδιωτικών εταιριών στην αποκομιδή των απορριμμάτων, μέσα από την ανακύκλωση.

Υμηττός, εδώ και αρκετές δεκαετίες, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνολικής και γενικευμένης επίθεσης που στοχεύει στην εξαφάνιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του.   Ιδιώτες, εκκλησία, κρατικοί φορείς και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταπατούν συστηματικά εκτεταμένες εκτάσεις του βουνού, χτίζουν αυθαίρετα κτίσματα, μεθοδεύουν, σχεδιάζουν και προωθούν μια σειρά από κτιριακές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες που έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του, ενώ οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές και οι εμπρησμοί οδηγούν στη ραγδαία συρρίκνωση των δασικών εκτάσεων.

Σοβαρότατες καταγγελίες για ανεξήγητη συμπεριφορά των διευθύνσεων του κράτους που εμπλέκονται στην αποκατάσταση του Υμηττού μετά την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015 απηύθυνε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος.