Tag: που

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους λαούς που αγωνίζονται για ειρήνη, δημοκρατία και ελευθερία διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για τη Γάζα και το Κομπάνι την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 6:30 μμ στα γραφεία του Παλαμηδίου 12-16 στον Άλιμο.   Θα μιλήσουν: ? Κατερίνα Παπαγκίκα, γιατρός, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μέλος της αποστολής στη Γάζα.

Μετά το άρθρο  για το βιβλίο της Φυσικής της Ε. Δημοτικού  και την απόσυρση της εικόνας με το μπλέντερ, σκεφτήκαμε ότι κάποιοι άνθρωποι που  βρήκαν το θέμα, που το κοινοποίησαν,  και που με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να το κάνουν γνωστό και εντέλει να το αλλάξει το Υπουργείο Παιδείας χρειάζονται και την δική μας φωνή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, απο αυτό το ¨παιχνίδι¨ που κάνουν οι "Σοφοί" στο μυαλό των παιδιών μας.

  Στην αντικατάσταση εικόνας στο βιβλίο Φυσικής της Ε' Δημοτικού θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας στην οποία όπως διαπιστώθηκε εικονίζονται άνθρωποι να αλέθονται σε μπλέντερ.   Το σχέδιο βρίσκεται στη σελίδα 19 του βιβλίου και χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλες εικόνες, για την εικονογράφηση του κεφαλαίου που αναφέρεται στα μίγματα.

  Με χαρά σας προσκαλούμε στη νέα θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου μας,  (Δήμος Αγ. Δημητρίου) η οποία φέτος γιορτάζοντας τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυσή της παρουσιάζει το έργο του Joe Orton "Αυτά που είδε ο Μπάτλερ" (με ολίγον Shakespeare).

  Τις πρακτικές δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών, που στο πλαίσιο της δικηγορικής τους εντολής μετέρχονται συμπεριφορές εισπρακτικών εταιρειών, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες αντιδεοντολογικές τηλεφωνικές οχλήσεις προς τους οφειλέτες αποδοκιμάζει και καταδικάζει ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.   Παράλληλα, το ΔΣ του ΔΣΑ τονίζει, προς κάθε κατεύθυνση, πως παρόμοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το σύνολο του δικηγορικού σώματος και δεν θα είναι ανεκτές.

  * Της Νάσης Πετριτσοπούλου Δεν το κάνω επίτηδες! Όταν είναι να γράψω ή να διαβάσω ένα σύννεφο έρχεται και κάθεται μέσα στο κεφάλι μου και ξαφνικά όλα θολώνουν! Τα γράμματα χορεύουν εκείνο το χορό που βλέπω καμιά φορά στην τηλεόραση στις παλιές ελληνικές ταινίες, σέικ νομίζω τον λένε, και τα άτιμα δεν κάθονται σε μια μεριά να τα διαβάσω όμορφα κι ωραία! Μπερδεύομαι κι εγώ-άνθρωπος είμαι- μπουρδουκλώνω τη γλώσσα μου και τίποτα δε βγαίνει σωστά.

ΡΥΘΜΟΣ STAGE   Παρασκευή 5, 12, 19 και 26 Δεκεμβρίου   Οι μεγαλύτεροι τον τραγουδούν και τον θυμούνται όχι μόνο ως συνθέτη αλλά και ως έναν ανεπανάληπτο μπουζουκτζή- σόουμαν.   Οι νεότεροι τον ανακαλύπτουν και τον θαυμάζουν μέσα από τις μελωδίες του, τις εμφανίσεις του στον ελληνικό κινηματογράφο, τις βιογραφίες του, τη δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι και τους αστικούς μύθους που συνοδεύουν το όνομά του.

Ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με καθυστέρηση τριών ημερών παραδέχθηκε τη γνησιότητα των εγγράφων του υπουργού Εργασίας προς την τρόικα, που παρουσίασε η "Αυγή" της Κυριακής, λέγοντας πως "είναι συνηθισμένο να ανταλλάσσονται σειρά εγγράφων", που όμως "δεν προδικάζουν την κατάληξη της διαπραγμάτευσης", ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος έδειξε χθες ευθέως την οδό της "ιδιωτικής ασφάλισης", προτείνοντας πλήρως ανταποδοτικές συντάξεις, ακόμα και αναλογικές παροχές υγείας! Συγκεκριμένα, μιλώντας στο 4ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, έθεσε υπό τύπο ερωτημάτων (και αφού περιέγραψε τη μετάβαση σε ένα σύστημα τριών πυλώνων με εμπλοκή των ιδιωτικών αφαλιστικών εταιρειών στον δεύτερο πυλώνα, που θα αφορά επαγγελματικά ταμεία και αμιγώς ιδιωτικό τον τρίτο πυλώνα) τη δυνατότητα (;) μετατροπής ταμείων κύριας ασφάλισης σε επαγγελματικό ταμείο ειδικού σκοπού, αλλά και την ανάγκη αναλογικότητας των παροχών υγείας ανάλογα με τα ένσημα που έχει κάθε χρόνος ένας ασφαλισμένος! "Γιατί θα πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές", αναρωτήθηκε ο κ.

Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα με την εκπαίδευση στην Ελλάδα, αφού θα βρει "εθελοντές" δασκάλους,  αφού θα βρει τον τρόπο να δώσει από ένα κουλούρι και ένα μήλο σε κάθε παιδί που πεινάει στα σχολεία, αφού βρήκε τρόπους να πηγαίνουν οι μαθητές στα σχολεία είτε με τα πόδια είτε με λεωφορεία που δεν υπάρχουν, αφού, αφού, αποφάσισε  να κάνει ένα ταξιδάκι στην Ιαπωνία..

Την πρώτη κατά σειρά προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση της ΚΥΑ για παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων του δήμου στην Παράκτιο Μέτωπο συνολικής έκτασης 330 στρεμμάτων, κατέθεσαν χθες στο ΣτΕ τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Π.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες έξι ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία   Συνελήφθησαν χθες (10.11.

Ο χώρος για τα γράμματα και τις τέχνες "Persona Grata" θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την ποιήτρια και συγγραφέα Παυλίνα Παμπούδη,  σε μια βραδιά παρουσίασης του έργου της και ελεύθερης συζήτησης με το κοινό.   Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, ώρα 09.

  Την πρώτη, μετά τις δημοτικές εκλογές, συγκέντρωσή του πραγματοποίησε ο συνδυασμός ¨ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ¨ την Δευτέρα (3/11/2014), μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, αγωνιστικότητας και μαχητικότητας, όπου όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και τα στελέχη του συνδυασμού έδειξαν την διάθεσή τους για ουσιαστική προσφορά στην πόλη τους.                                                                                 Ο επικεφαλής του συνδυασμού Τάσος Ευσταθίου οριοθέτησε με την ομιλία του το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο συνδυασμός κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών και μέχρι τις εκλογές του 2019, ενώ οι συμμετέχοντες τόνισαν από την πλευρά τους ότι ο συνδυασμός πρέπει να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη δραστηριότητα του καθώς αντιπροσωπεύει τη νέα και την φρέσκια πολιτική πρόταση που έχει ανάγκη η Ηλιούπολη.

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη»   Από την ανακοίνωση της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» είναι εμφανής η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής τους κ.

Συνάντηση με εκπροσώπους των Σωματείων εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν σχετικά με τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και το παρεχόμενο έργο, η ευθύνη υλοποίησης του οποίου ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας ενώ Διαχειριστικός φορέας του προγράμματος είναι η Ε.

Πρέπει να έχετε μεγάλο θράσος  κύριε  Χαρδαλιά Βύρωνας 8 Νοεμβρίου 2014  Ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς  με ανάρτησή του στο Facebook,  που δημοσιεύτηκε και σε τοπικά site κατηγορεί την νέα δημοτική αρχή για την μη λειτουργία του κολυμβητηρίου.