Tag: του

«Πυρά» για την υπόθεση του διαγωνισμού που αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού από τον όμιλο Λάτση και τη Lamda Development εξαπέλυσαν, μέσω του realfm 97.8 τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταυρός Κοντονής όσο και ο Πρόεδρος της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο Δήμος Κρωπίας βράβευσε τους εργαζομένους του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για τη συμβολή τους στην πυροπροστασία, στο πλαίσιο απολογιστικής εκδήλωσης για την αντιπυρική περίοδο 2013 που διοργάνωσε στο δημαρχείο της πόλης, στις 07/3, σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας της ευρύτερης περιοχής, τοπικών συλλόγων Κορωπίου, υπαλλήλων και υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο 15χρονος που παρέμενε σε κώμα μετά απο δακρυγόνο που δέχθηκε στο κεφάλι απο αστυνομικό. Διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία σε ολόκληρη τη χώρα.

    ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ   ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΥΛΗΣ (LAMYST?REDELAMATI?RENOIRE) της Σεσίλ Ντενζάν (ΓΑΛΛΙΑ, 2012, έγχρωμη, 52΄)   Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Νίκο Ταμπάκη (μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Διδάκτορα Φιλοσοφίας) και Γιώργο Φανουράκη (Διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»). Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας).

Ο Γ.Σ Ηλιούπολης κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων καθώς επικράτησε μετά από ένα δραματικό αγώνα με 3-2 του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού που όπως και πέρσι στο Άργος, έτσι και φέτος στο Μαρκόπουλο έμεινε στην 4η θέση.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού ? Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης». Η Επιστημονική Ημερίδα έχει ως θέμα τον Αθλητισμό και την Ψυχική & Σωματική Υγεία των Παιδιών.

  Την Κυριακή 2 Μαρτίου, στην είσοδο του κτήματος Τραχώνων (ιδιοκτησίας ΜΑΚΡΟ) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - ενημέρωση και διαμαρτυρίας  εκατοντάδων κατοίκων για ελεύθερη είσοδο στο Βυζαντινό εκκλησάκι του κτήματος Τραχώνων του Αλίμου.

  Με το πρώτο μέρος του αφιερώματος στον Βασίλη Τσιτσάνη σηκώνουν αυλαία τη Δευτέρα 10 Μαρτίου οι «Πολιτιστικές Βραδιές», που διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα.   Μουσική και θέατρο περιλαμβάνει το φετινό χειμερινό ραντεβού των Βυρωνιωτών με τον πολιτισμό, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Απριλίου, με αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες συνθέτες, αλλά και στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, θεατρικές παραστάσεις και αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΠΕ η διοργάνωση της Τελικής Φάσης (Final 4) του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων ανατέθηκε από κοινού στο Δήμο Μαρκοπούλου και στον ΑΟ Μαρκοπούλου.   Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final 4   Σάββατο 8 Μαρτίου17.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν με συνέλευσή τους να προχωρήσουν στην κινητοποίηση, μετά τα εξώδικα που έστειλε μονή του Αγίου Όρους για την έξωση των τμημάτων από το κτίριο που φιλοξενούνται, λόγω της μη καταβολής των ενοικίων από το πανεπιστήμιο.   Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Δημοσιογραφίας, Γρηγόρη Πασχαλίδη, η Ιερά Μονή Αγίου Όρους δεν προχώρησε το τελευταίο έτος στην προβλεπόμενη από το νόμο μείωση κατά 20% του ενοικίου και η διοίκηση του πανεπιστημίου σταμάτησε να καταβάλλει τα επιμίσθια εδώ και ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα το τμήμα και οι φοιτητές του να απειλούνται σήμερα με έξωση.