Tag: υγεία

Η νόσος COVID-19 «χτυπά» συνήθως στο αναπνευστικό. Όποιος μολύνεται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 έχει κάποιες φορές μερικά ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως απώλεια γεύσης, απώλεια όσφρησης, εξανθήματα κ.α.

Ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), θα πραγματοποιήσει δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid covid-19 test) στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020, από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00.

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Χρήστο Σωτηρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ιωάννη Πούλο, για να ευχαριστήσουν εκ μέρους της πόλης τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Λαϊνά

Τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα στεγαστούν σε υφιστάμενους χώρους της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία) και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα απασχολείται σε δύο βάρδιες (πρωί-απόγευμα), έξι ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Σάββατο).

Τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα πρωτοβάθμια Κέντρα Αναφοράς covid-19 και γενικότερα στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας, τονίζουν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση τους που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Νότιου Τομέα Αθηνών, Ραλλίας Χρηστίδου

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα μπροστά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη που έχουν προκηρύξει βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της Υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων μας.

Διαγωνισμοί για τρία εκατ. γρήγορα τεστ ύψους 15 εκατ. ευρώ γεννούν υποψίες για αδιαφάνεια και πιθανές μεθοδεύσεις, καθώς δεν δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια» και κατοχυρώθηκαν με φωτογραφικές διαδικασίες σε ανάδοχο με έδρα την Κύπρο και διασυνδέσεις με παράκτιες εταιρείες.

Στο λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών διαβάζουμε στη λέξη επίταξη: διοικητική πράξη κατά την οποία το κράτος στερεί προσωρινά κάτι από τον ιδιοκτήτη του, για να εξυπηρετήσει επείγουσες δημόσιες ανάγκες. Και στην απόφαση του υπουργού Υγείας διαβάζουμε: «η δαπάνη που θα προκληθεί από την καταβολή αποζημίωσης για την αναγκαστική δέσμευση κλινικών από το δημόσιο, θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας».

Ο Τάσος Κωστής παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες TV και αποκάλυψε πως και η σύζυγός του υποβλήθηκε σε χειρουργείο καρκίνου στον πνεύμονα.

Σε ανακοίνωση, σχετικά με την συμμετοχή εκπροσώπων της στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Φορείς και Σωματεία της Ηλιούπολης, στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (πρώην ΙΚΑ), η Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Ηλιούπολης αναδεικνύει μεταξύ άλλων και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την ανεπαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας, αναφέροντας:

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας, που ξεγυμνώθηκαν την περίοδο της πανδημίας, εξακολουθούν να είναι εδώ, με αποτέλεσμα να μας οδηγούν και πάλι σε Lockdown, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει το υποστελεχωμένο σύστημα Υγείας.

Σε Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ και άλλες δομές σε συνοικίες, Σωματεία και φορείς σε διάφορες περιοχές της Αττικής πραγματοποιούν παρεμβάσεις την Τρίτη 10 Νοέμβρη, μέρα δράσης για την Υγεία.

Η ομάδα καθαριότητας του Δήμου μας με οχήματα, σαρώνει την πόλη καθημερινά, για να περιορίσουμε τη διασπορά και να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη Δημόσια Υγεία.