Tag: πίνακας

Δολοφονίες, υπόκοσμος, αλκοόλ και βρωμερά καταγώγια μας αφηγούνται την ιστορία πίσω από τον πίνακα «Βάκχος» του Καραβάτζιο, του βίαιου και αχρείου αυτού ανθρώπου, αλλά και του μεγαλοφυούς ζωγράφου.

Τα έργα μου είναι ένας «φόρος τιμής στην αγαθή αλλά και λάγνα φυλή των υπερευαίσθητων», είχε δηλώσει κάποτε ο Γκούσταφ Κλιμτ, ο μεγάλος υμνητής του γυναικείου σώματος και αισθησιασμού.

Οταν ο Γκαμπριέλ Φρανσουά Ντογέν θεώρησε πρόστυχο να ζωγραφίσει έναν πίνακα στον οποίο θα απεικονιζόταν ο παραγγελιοδότης του, βαρόνος Λουί Γκιγιόμ Μπαγέ, να κοιτάζει κάτω από τη φούστα της ερωμένης του, ο εκ των μετρ του στυλ ροκοκό Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ αποφάσισε να δεχτεί.

Ο Πάμπλο Πικάσο, ο ζωγράφος που λάτρεψε τις γυναίκες, έχοντας ταυτόχρονα μια σχιζοφρενική συμπεριφορά απέναντί τους, δημιούργησε ένα έργο σύμβολο της ερωτικής λαγνείας, τον πίνακα “Το Όνειρο” (The Dream).

Μετά από μια πνευματική κατάρρευση που είχε ως αποτέλεσμα τον αυτο-ακρωτηριασμό του αριστερού αυτιού του, ο Vincent Van Gogh ανασύρθηκε οικειοθελώς στο άσυλο του Αγίου Παύλου ντε Μαουζολέ

Το σοκ που προκάλεσε δεν περιορίστηκε στα χρόνια της Αναγέννησης, αλλά και αιώνες αργότερα, με τον συγγραφέα Μαρκ Τουέιν να τη χαρακτηρίζει ως «την πιο άσχημη, την πιο χυδαία και την πιο αισχρή εικόνα του κόσμου».

Γνωρίζουμε την ιστορία πίσω από τον πίνακα «Η Κραυγή», όπου το βασανισμένο μυαλό του σπουδαίου Έντβαρτ Μουνκ αποτύπωσε με μαεστρία την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου και προέλευσης.

Εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) «Αττική 2014-2020», και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ με 243.360? το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηλιούπολης , μετά την έγκριση, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής,